Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tortilla

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortilla

20 dkg búzaliszt
10 dkg kukorica liszt
1,5-2 dl víz
kevés só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit tálba mérjük, és rétestészta állagú tésztává gyúrjuk.
Legalább 20 percet pihentetjük letakarva.
6 részre osztjuk, és vékony lappá nyújtjuk. Fölforrósított száraz serpenyőben 2 percig sütjük oldalanként, illetve míg sötétbarna, fekete pöttyök sülnek rá.

Alternatív elkészítés

Gyorsan elkészíthető, és érdekes étel. Aki idegenkedik a kukorica liszttől, vagy nem tud beszerezni, sima finomlisztből is készítheti.
Kenyér helyett nagyon jó, ha nincs nyitva semmi és pékárura volna szükség. Bármivel ehetjük, amit kenyérrel ennénk.
Tortilla Tortilla Tortilla

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!