Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tortilla GM

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tortilla GM

20 dkg kukorica liszt
2 ek étkezési olaj
csipet só
víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Teflonos palacsinta sütőt előmelegítem, de semmi zsiradékot nem teszek rá!

Elkészítés

A lisztet, sót és olajat annyi vízzel dolgozom össze, hogy jól gyúrható és nyújtható tésztát kapjak.
Ezek után kisebb golyókat készítek a tésztából és kör alakúra nyújtom (ha nagyon precíz szeretnél lenni, nyújtsd ki az egészet és egy nagyobb kör alakú tárgy segítségével pontos kör lapjaid lesznek) majd a meleg palacsinta sütőre teszem, pár pillanat alatt készre sütöm mindkét oldalát!
Mikor megsült én egy őzgerincbe tettem, hogy félbehajtva maradjon és egymás mellé tettem őket így U alakúak lettek.

Tálalás

Kb. 6 lap lesz belőle. Ebbe tölthetsz bármit, ami éppen van.

Tárolás

Levegő mentesen. Inkább csak frissen jó, másnap már kicsit szikkadt.

Alternatív elkészítés

Ha a tésztát picit lágyabbra gyúrod és a köröket meg vastagabbra hagyod akkor lehet belőle tekercset is készíteni!
Tortilla GM Tortilla GM

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!