Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrógombóc tojás nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrógombóc tojás nélkül

4 dl tej
6 ek. búzadara
2 csipet só
1 ek. cukor (kihagyható)
2 ek. vaj
reszelt citromhéj
250 g túró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A túrót törjük át.

Elkészítés

A tejet a darával, sóval, cukorral, citromhéjjal sűrűre főzzük, majd a tűzről levehetjük.
Azonnal belekeverjük a vajat, ami így szépen beleolvad, majd a túrót. Szép simára, egyenletesre keverjük. Nem kell visszatenni a tűzre!
Hagyjuk teljesen kihűlni, ha sietni kell, a lábost állítsuk hideg vízbe. Mire kihűl, eléri azt az állagot, amikor már könnyen formázható.
Tetszés szerint gombóc, nudli (vagy bármi más) alakúra formázzuk, és ízlés szerint tálalhatjuk hagyományosan morzsába forgatva, porcukros mákkal megszórva, vagy egyszerűen tejföllel meglocsolva.
Én most mákosan készítettem, morzsa nélkül.

Tálalás

Nekem ebből kb. 12-18 db gombóc lett.

Tárolás

Hűtőben tartandó.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom töltve is, pl. lekvárral, mogyorókrémmel. Érdemes olyat választani, ami "kemény", könnyebb úgy formázni. (a mogyorókrémet előtte tegyük hűtőbe)
Sósan is készíthető, egyszerűen főzzük a grízt sósra (cukrot, citromhéjat persze akkor ki kell hagyni) :) Pl. kaporral ízesítve, vagy kapros tejföllel tálalva.
Túrógombóc tojás nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!