
Túrógombóc tojás nélkül


Hozzávalók
Túrógombóc tojás nélkül
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Azonnal belekeverjük a vajat, ami így szépen beleolvad, majd a túrót. Szép simára, egyenletesre keverjük. Nem kell visszatenni a tűzre!
Hagyjuk teljesen kihűlni, ha sietni kell, a lábost állítsuk hideg vízbe. Mire kihűl, eléri azt az állagot, amikor már könnyen formázható.
Tetszés szerint gombóc, nudli (vagy bármi más) alakúra formázzuk, és ízlés szerint tálalhatjuk hagyományosan morzsába forgatva, porcukros mákkal megszórva, vagy egyszerűen tejföllel meglocsolva.
Én most mákosan készítettem, morzsa nélkül.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sósan is készíthető, egyszerűen főzzük a grízt sósra (cukrot, citromhéjat persze akkor ki kell hagyni) :) Pl. kaporral ízesítve, vagy kapros tejföllel tálalva.


Túrógombóc tojás nélkül
Hozzávalók
Túrógombóc tojás nélkül
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Azonnal belekeverjük a vajat, ami így szépen beleolvad, majd a túrót. Szép simára, egyenletesre keverjük. Nem kell visszatenni a tűzre!
Hagyjuk teljesen kihűlni, ha sietni kell, a lábost állítsuk hideg vízbe. Mire kihűl, eléri azt az állagot, amikor már könnyen formázható.
Tetszés szerint gombóc, nudli (vagy bármi más) alakúra formázzuk, és ízlés szerint tálalhatjuk hagyományosan morzsába forgatva, porcukros mákkal megszórva, vagy egyszerűen tejföllel meglocsolva.
Én most mákosan készítettem, morzsa nélkül.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Sósan is készíthető, egyszerűen főzzük a grízt sósra (cukrot, citromhéjat persze akkor ki kell hagyni) :) Pl. kaporral ízesítve, vagy kapros tejföllel tálalva.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?