Csökkentett kalória
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrókrémes palacsintanyársak

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag
Kalória Kalória: 1 adagban: 97 kcal
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
100 ml 1,5 %-os tej
1 csipet só
50 g búzaliszt
40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
kb. 125 ml szénsavas víz
1 evőkanál olaj a sütéshez

Töltelékhez:

250 g zsírszegény túró
20 g 12%-os tejföl
40 g eritrit (por)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.

Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.

Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.

Tipp:

Ha a pihentetés után a palacsintamassza túlságosan besűrűsödne, öntsünk hozzá kevés szénsavas vizet, és keverjük simára.
Túrókrémes palacsintanyársak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!