Túrókrémes palacsintanyársak
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
Tipp:
Túrókrémes palacsintanyársak
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?