Túrókrémes palacsintanyársak
Hozzávalók
Tésztához:
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml 1,5 %-os tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 125 ml szénsavas víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál olaj a sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        250 g zsírszegény túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g 12%-os tejföl
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g eritrit (por)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Tészta: 
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
                            A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
Tipp:
                                    Ha a pihentetés után a palacsintamassza túlságosan besűrűsödne, öntsünk hozzá kevés szénsavas vizet, és keverjük simára.
                                
                            
                    
                                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Túrókrémes palacsintanyársak
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Tésztához:
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml 1,5 %-os tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g teljes kiőrlésű búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 125 ml szénsavas víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál olaj a sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        250 g zsírszegény túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g 12%-os tejföl
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        40 g eritrit (por)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Tészta: 
A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
                            A tojást habosra keverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászitáljuk a kétféle lisztet. Simára keverjük, felhígítjuk a szódavízzel, majd letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
Egy palacsintasütőt felmelegítünk, az első sütés előtt kikenjük az olajjal. A pihentetett tésztából közepes lángon 4 darab nagyobb méretű palacsintát sütünk.
Töltelék:
A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt, a citromhéjat és az eritritet. A palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A palacsintakarikákat 8 darab kis nyársra felhúzva tálaljuk.
Tipp:
                                    Ha a pihentetés után a palacsintamassza túlságosan besűrűsödne, öntsünk hozzá kevés szénsavas vizet, és keverjük simára.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?