Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg liszt
1 élesztő
2 dl tej
1 kk. só
3 ek. cukor
1 tojás
10 dkg margarin
1 ek. zsír

Töltelék:

75 dkg túró
1 tojás
2 ek. búzadara
1-2 ek. tejföl (ha száraz a túró)
kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint)
5-10 dkg mazsola

Lekenni:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, belerakjuk a cukrot és megfuttatjuk benne az élesztőt. A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet és a tojást. Lágy tésztát gyúrunk belőle és kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk. Ha megkelt a tészta vékonyra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és minden négyzet közepébe egy-egy teás vagy evőkanál (attól függően mekkora négyzeteket vágtunk) tölteléket teszünk. A tészta sarkait felhajtjuk, jól összenyomjuk. Még csavarni is szoktam rajta, hogy biztosan ne bomoljon ki a batyu. Tojással lekenjük a batyukat és megsütjük.
Túrós batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!