Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 drab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 drab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
60 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
2 darab tojássárgája (M-es)
50 g porcukor
1 csipet só

Töltelékhez:

300 g félzsíros túró
80 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g tejföl
kb. 2 evőkanál búzadara

Kenéshez:

kb. 25-30 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztához a tejet egy kis lábasban felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy margarint. A töltelékhez a túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba szórjuk, és az instant élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Töltelék:
Az áttört túrót összekeverjük a kétféle cukorral, a tojássárgájával, a citromhéjjal, a tejföllel és a búzadarával.

A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, ezután egy kb. 36x40 cm-es lappá nyújtjuk, majd kb. 15 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A tölteléket a tésztalapokon egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. A tésztadarabok rövidebb oldalait a töltelékre hajtjuk, majd az egyik hosszabb oldaltól indítva feltekerjük. Az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A buktákat illesztéssel lefelé egymás mellé helyezzük a tepsiben úgy, hogy lazán összeérjenek, letakarjuk, és további 20-25 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kenéshez a vajat vagy margarint felolvasztjuk, és megkenjük vele a buktát tetejét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész buktákat sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, és hagyjuk langyosra hűlni vagy teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A süteményt Dr. Oetker Vaníliaízű desszertöntettel tálalhatjuk.
Túrós bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!