![Túrós kókuszcsók](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31035/43748-turos-kokuszcsok.jpg)
Túrós kókuszcsók
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C
Elkészítés:
A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.
Tippek:
A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.
Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Túrós kókuszcsók
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C
Elkészítés:
A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.
Tippek:
A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.
Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
![Túrós kókuszcsók](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31035/43748-turos-kokuszcsok.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?