Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós kókuszcsók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

4 db tojásfehérje (M-es méretű)
150 g cukor
65 g zsírszegény túró
4 csepp keserűmandula-aroma
200 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C

Elkészítés:

Tészta:

A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.

Tippek:

A kókuszcsókok sütés után még puhák. Tojásfehérjéből készültek, ezért hűlés közben fognak teljesen megszilárdulni.

A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.

Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
Túrós kókuszcsók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!