Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós kókuszcsók

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojásfehérje (M-es méretű)
150 g cukor
65 g zsírszegény túró
4 csepp keserűmandula-aroma
200 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.

Tippek:

A kókuszcsókok sütés után még puhák. Tojásfehérjéből készültek, ezért hűlés közben fognak teljesen megszilárdulni.
A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.
Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
Túrós kókuszcsók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!