Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós kókuszos palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

0,5 kg liszt
2 db tojás
2 dl tej
3 dl ásványvíz
1 ek. olaj
1 csipet só
2-3 ek. cukor

Töltelék:

4 csomag 25 dkg-os túró
1 pohár tejföl (nagy)
3-4 ek. cukor
20 dkg kókuszreszelék
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Elkészítjük a palacsinta tésztát a hozzávalókból, majd 20-30 percet pihentetjük. A tészta híg, tejszínsűrűségű legyen, ezért ha kell, tegyünk hozzá lisztet vagy ásványvizet. Sajnos a liszt minőségén sok múlik.
2. Míg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, krumplinyomóval kicsit megtörjük, majd hozzátesszük a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot és turmixgéppel jól kikavarjuk. Picit állni hagyjuk, ekkor olvad benne a cukor is, és közben ellenőrizzük elég édes-e a töltelék.
3. Míg a töltelékben kellően megolvad a cukor, addig kisütjük a nem túl vékony palacsintákat. Én két sütőben sütöm egyszerre, úgy nem olyan időigényes.
4. A töltelékbe teszünk ízlés szerint mazsolát, annyi kókuszreszeléket, hogy jó sűrű legyen a krém, ne folyjon ki a palacsintából. Jól elkeverjük.
5. Minden palacsintára kb. 1 púpos evőkanál tölteléket teszünk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Tányérra téve porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Kb. 18-20 db lesz belőle, attól függően milyen vastag palacsintákat sütünk

Tárolás

Melegen-hidegen ízletes finomság.

Alternatív elkészítés

Igazából férjem kísérletezése ez a palacsinta, mikor akciósan tudunk túrót venni, mindig kerül az asztalra ilyen finomság:-)
Túrós kókuszos palacsinta Túrós kókuszos palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!