
Túrós kókuszos palacsinta


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
2. Míg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, krumplinyomóval kicsit megtörjük, majd hozzátesszük a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot és turmixgéppel jól kikavarjuk. Picit állni hagyjuk, ekkor olvad benne a cukor is, és közben ellenőrizzük elég édes-e a töltelék.
3. Míg a töltelékben kellően megolvad a cukor, addig kisütjük a nem túl vékony palacsintákat. Én két sütőben sütöm egyszerre, úgy nem olyan időigényes.
4. A töltelékbe teszünk ízlés szerint mazsolát, annyi kókuszreszeléket, hogy jó sűrű legyen a krém, ne folyjon ki a palacsintából. Jól elkeverjük.
5. Minden palacsintára kb. 1 púpos evőkanál tölteléket teszünk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Tányérra téve porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Túrós kókuszos palacsinta
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Míg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, krumplinyomóval kicsit megtörjük, majd hozzátesszük a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot és turmixgéppel jól kikavarjuk. Picit állni hagyjuk, ekkor olvad benne a cukor is, és közben ellenőrizzük elég édes-e a töltelék.
3. Míg a töltelékben kellően megolvad a cukor, addig kisütjük a nem túl vékony palacsintákat. Én két sütőben sütöm egyszerre, úgy nem olyan időigényes.
4. A töltelékbe teszünk ízlés szerint mazsolát, annyi kókuszreszeléket, hogy jó sűrű legyen a krém, ne folyjon ki a palacsintából. Jól elkeverjük.
5. Minden palacsintára kb. 1 púpos evőkanál tölteléket teszünk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Tányérra téve porcukorral megszórjuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?