
Túrós lepény


Hozzávalók
Kelt Tészta:
30 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
pici só
5 dkg margarin
1 db tojássárga
Túrós töltelék:
70 dkg túró
2 tojássárga
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
8 ek cukor
2 db közepes főtt, áttört burgonya
1 ek gríz
1 ek rétesliszt
pici só
fahéjas cukor (túró tetejére )
Elkészítés
Elkészítés
Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.

Kedvencnek jelölöm

Túrós lepény
Hozzávalók
Kelt Tészta:
30 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
pici só
5 dkg margarin
1 db tojássárga
Túrós töltelék:
70 dkg túró
2 tojássárga
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
8 ek cukor
2 db közepes főtt, áttört burgonya
1 ek gríz
1 ek rétesliszt
pici só
fahéjas cukor (túró tetejére )
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés
Kelt tésztát készítünk: a lisztet kimérjük, a tejet a cukorral meglangyítjuk, az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgát a sót. Lágy tésztát dagasztunk majd meleg helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.
A túrós töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát kinyújtjuk és belehelyezzük. Ráhalmozzuk a túrós krémet, tetejét megszórjük fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig készre sütjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?