Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

300 ml tej
1 élesztő (50 g)
1 csipet cukor
1/2 kg túró
4 tojássárgája
250 g Rama margarin
2 evőkanál só
kb.1 kg liszt

Kenéshez:

1 db tojás
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk kézzel. Igen jól összegyúrjuk, megkelesztjük a tésztát.
Amikor a tészta megkelt újból átgyúrjuk. Majd lisztezett munkalapon téglalap formájú, 1,5 cm vastag lapra nyújtjuk a tésztát. A tetejét pogácsaszaggatóval bevagdossuk. Majd 2,5 - 3cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Túrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!