Túrós-pudingos lepény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g margarin
100 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csipet só
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
300 ml tej
1 kg félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
220 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
30 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Szóráshoz:
kb. 4-5 evőkanál búzadara
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A túrós töltelékbe belekeverhetünk 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Túrós-pudingos lepény
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g margarin
100 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csipet só
Töltelékhez:
300 ml tej
1 kg félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
220 g porcukor
Szóráshoz:
kb. 4-5 evőkanál búzadara
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A túrós töltelékbe belekeverhetünk 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?