Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-pudingos lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin
100 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csipet só

Töltelékhez:

300 ml tej
1 kg félzsíros túró
2 darab tojás (M-es)
220 g porcukor

Szóráshoz:

kb. 4-5 evőkanál búzadara

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A pudingport legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A túrót áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és a citromhéjjal kikeverjük, majd hozzáforgatjuk a langyosra hűlt pudingot, végül pedig a tojásfehérjehabot is. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A túrós-pudingos lepényt a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A túrós töltelékbe belekeverhetünk 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Túrós-pudingos lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
73 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!