Túrós táska
Hozzávalók
Túrós táska
Elkészítés
Elkészítés
A túrót összekeverjük a tojással, cukorral, mazsolával, és minden négyzet közepére kis halmokat teszünk. A kockák sarkait összefogjuk ellentétes irányból.
A tepsit kikenjük margarinnal, és belerakjuk a túróval megrakott táskákat, egymástól kellő távolságra, hogy legyen hely, ha még tovább terjeszkedik sütés közben. Letakarjuk egy konyharuhával, és kelni hagyjuk, míg a sütőt 150C°-ra melegítjük. Mielőtt a sütőbe tennénk a tepsit, minden táska tetejét megkenjük felvert tojással.
150C°-on sütjük öt percig, majd felvesszük a hőmérsékletet 190C°-ra. Szép rózsaszínőre sütjük. Ha kész pár perc hűlés után kiszedjük a tepsiből, és megszórjuk porcukorral.
Túrós táska
Hozzávalók
Túrós táska
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót összekeverjük a tojással, cukorral, mazsolával, és minden négyzet közepére kis halmokat teszünk. A kockák sarkait összefogjuk ellentétes irányból.
A tepsit kikenjük margarinnal, és belerakjuk a túróval megrakott táskákat, egymástól kellő távolságra, hogy legyen hely, ha még tovább terjeszkedik sütés közben. Letakarjuk egy konyharuhával, és kelni hagyjuk, míg a sütőt 150C°-ra melegítjük. Mielőtt a sütőbe tennénk a tepsit, minden táska tetejét megkenjük felvert tojással.
150C°-on sütjük öt percig, majd felvesszük a hőmérsékletet 190C°-ra. Szép rózsaszínőre sütjük. Ha kész pár perc hűlés után kiszedjük a tepsiből, és megszórjuk porcukorral.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?