Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
70 g búzaliszt
20 g étkezési keményítő

Töltelékhez:

250 ml tej
100 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
500 g félzsíros, étkezési túró
200 ml habtejszín
40 g cukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.

Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Sűrűség-próba: Egy fakanalat belemártunk a krémbe, megfordítjuk, hagyjuk róla lefolyni a krémet, majd ráfújunk. Ha a keletkező hullámminta egy rózsa virágára emlékeztet, akkor a krém megfelelő sűrűségű.
Túrós-tejszínes torta 14 szeletes, piskóta alapra készíttet túrós finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!