
Túrós-tejszínes torta



Hozzávalók
Tortaformához 26 cm Ø:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
70 g búzaliszt
20 g étkezési keményítő
Töltelékhez:
15 g Dr. Oetker Őrölt zselatin
250 ml tej
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
3 darab tojássárgája (M-es)
500 g félzsíros, étkezési túró
200 ml habtejszín
40 g cukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Sűrűség-próba: Egy fakanalat belemártunk a krémbe, megfordítjuk, hagyjuk róla lefolyni a krémet, majd ráfújunk. Ha a keletkező hullámminta egy rózsa virágára emlékeztet, akkor a krém megfelelő sűrűségű.

Kedvencnek jelölöm

Túrós-tejszínes torta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Tortaformához 26 cm Ø:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
70 g búzaliszt
20 g étkezési keményítő
Töltelékhez:
250 ml tej
100 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
500 g félzsíros, étkezési túró
200 ml habtejszín
40 g cukor
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp:
Sűrűség-próba: Egy fakanalat belemártunk a krémbe, megfordítjuk, hagyjuk róla lefolyni a krémet, majd ráfújunk. Ha a keletkező hullámminta egy rózsa virágára emlékeztet, akkor a krém megfelelő sűrűségű.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?