Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet Túrós-tejszínes torta elkészítéséhez

Tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
70 g búzaliszt
20 g étkezési keményítő

Töltelékhez:

250 ml tej
100 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
500 g félzsíros, étkezési túró
200 ml habtejszín
40 g cukor

Díszítéshez:

némi porcukor

A Túrós-tejszínes torta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.

Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Sűrűség-próba: Egy fakanalat belemártunk a krémbe, megfordítjuk, hagyjuk róla lefolyni a krémet, majd ráfújunk. Ha a keletkező hullámminta egy rózsa virágára emlékeztet, akkor a krém megfelelő sűrűségű.
Túrós-tejszínes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!