Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta sütés nélkül

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25-30 dkg édes keksz
10 dkg puha vaj
fél citrom reszelt héja
pici tej (ha nem elég a vaj)

Krém:

2,5-3 dl Hulala növényi tejszín
50 dkg túró
10-15 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja

A torta tetejére:

gyümölcsök
1-2 kanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a kekszet összemorzsoljuk vagy ledaráljuk, összegyúrjuk a vajjal és a citromhéjjal. Egy egybegyúrható, de egyáltalán nem lágy masszát kell kapnunk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A tejszínből nagyon kemény habot verünk.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a tejszínhabba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze.
(Ha valódi tejszínből készül a krém, akkor a hab felverésekor adjuk hozzá a zselatin fixet. A krém készítésének további menete megegyezik az előzővel.)
A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével.
A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.

Alternatív elkészítés

Nekem elfolyt a teteje, mert túl korán raktam rá a zselatint! Várjunk vele, amíg kicsit kihűl!
Túrótorta sütés nélkül Túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!