Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta sütés nélkül

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25-30 dkg édes keksz
10 dkg puha vaj
fél citrom reszelt héja
pici tej (ha nem elég a vaj)

Krém:

2,5-3 dl Hulala növényi tejszín
50 dkg túró
10-15 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja

A torta tetejére:

gyümölcsök
1-2 kanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a kekszet összemorzsoljuk vagy ledaráljuk, összegyúrjuk a vajjal és a citromhéjjal. Egy egybegyúrható, de egyáltalán nem lágy masszát kell kapnunk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A tejszínből nagyon kemény habot verünk.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a tejszínhabba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze.
(Ha valódi tejszínből készül a krém, akkor a hab felverésekor adjuk hozzá a zselatin fixet. A krém készítésének további menete megegyezik az előzővel.)
A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével.
A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.

Alternatív elkészítés

Nekem elfolyt a teteje, mert túl korán raktam rá a zselatint! Várjunk vele, amíg kicsit kihűl!
Túrótorta sütés nélkül Túrótorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!