Túrótorta, tejszín felhők alatt
Hozzávalók
Piskóta:
7 tojás
7 ek. liszt
7 ek. víz
7 ek. cukor
3/4 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 kg túró
1 citrom héja, leve
ízlés szerint porcukor
5 dkg mazsola
2,5-3 dl felvert habtejszín (Hulala)
Díszítés:
4 csomag csokis ostya roló
5 dl hullala
10 dkg olvasztott csokoládé
5 dkg vaj
kb. 2-3 cm széles szalag
esetleg 2 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Előkészítés
22'-es torta karikát kipapírozunk, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral alaposan elkeverjük, majd beletesszük a lisztet, sütőport, vizet, és még jobban eldolgozzuk. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük. A masszát kétfelé vesszük és kétszerre megsütjük a formában, így két piskóta lapnak kell lennie. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, hozzáadunk annyi porcukrot, ami a szánk íze szerint jár. Belereszeljük a citrom héját majd belefacsarjuk a levét is. A mazsolát kb. 10 perces forró vízben való áztatás után jól kinyomkodjuk és azt is hozzákeverjük a túróhoz. A felvert tejszínt kanalanként adagolva hozzátesszük (lazítjuk) a túrót. Ne legyen folyós, de kemény sem, egy laza, jól kenhető krémet készítsünk. A két piskóta lapot egyenként vágjuk ketté, így négy lapot kapunk (ettől lesz szép magas a torta) Betöltjük a krémet, lap, túró, lap, túró stb. Hagyjunk a túróból egy keveset a torta oldalára is, hogy legyen mibe megkapaszkodnia az ostya rudaknak, szépen simítsuk el az oldalán. Hideg helyre tesszük, hagyjuk megdermedni, összeállni. Kb. két óra múlva alaposan felverjük a hulalát (én szoktam beletenni a fél literbe 2 csomag habfixálót, hogy minél keményebb legyen,cukrot nem kell, mert a hulala már cukrozott. Elővesszük a tortát, és szépen sorban, óvatosan felrakosgatjuk az ostyákat,ha körbe értünk, a szalaggal átkötjük az egész tortát. A rudakat teljes hosszúságukban hagytuk ezért a tortánkon van egy jó kis mélyedés, ide halmozzuk kanállal a tejszín felhőket. Tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel vízgőz felett a vajat és a csokoládét, majd a hideg felhőre a folyós, de nem forró csokival készítsünk csíkokat,köröket, bármit. A csoki csillagokat úgy készítettem, hogy szilikonos sütőpapírra öntöttem a csokit, formáztam, hagytam kihűlni, majd óvatosan lehúztam a papírról.
Kedvencnek jelölöm
Túrótorta, tejszín felhők alatt
Hozzávalók
Krém:
1 kg túró
1 citrom héja, leve
ízlés szerint porcukor
5 dkg mazsola
2,5-3 dl felvert habtejszín (Hulala)
Díszítés:
4 csomag csokis ostya roló
5 dl hullala
10 dkg olvasztott csokoládé
5 dkg vaj
kb. 2-3 cm széles szalag
esetleg 2 csomag Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
22'-es torta karikát kipapírozunk, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral alaposan elkeverjük, majd beletesszük a lisztet, sütőport, vizet, és még jobban eldolgozzuk. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük. A masszát kétfelé vesszük és kétszerre megsütjük a formában, így két piskóta lapnak kell lennie. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, hozzáadunk annyi porcukrot, ami a szánk íze szerint jár. Belereszeljük a citrom héját majd belefacsarjuk a levét is. A mazsolát kb. 10 perces forró vízben való áztatás után jól kinyomkodjuk és azt is hozzákeverjük a túróhoz. A felvert tejszínt kanalanként adagolva hozzátesszük (lazítjuk) a túrót. Ne legyen folyós, de kemény sem, egy laza, jól kenhető krémet készítsünk. A két piskóta lapot egyenként vágjuk ketté, így négy lapot kapunk (ettől lesz szép magas a torta) Betöltjük a krémet, lap, túró, lap, túró stb. Hagyjunk a túróból egy keveset a torta oldalára is, hogy legyen mibe megkapaszkodnia az ostya rudaknak, szépen simítsuk el az oldalán. Hideg helyre tesszük, hagyjuk megdermedni, összeállni. Kb. két óra múlva alaposan felverjük a hulalát (én szoktam beletenni a fél literbe 2 csomag habfixálót, hogy minél keményebb legyen,cukrot nem kell, mert a hulala már cukrozott. Elővesszük a tortát, és szépen sorban, óvatosan felrakosgatjuk az ostyákat,ha körbe értünk, a szalaggal átkötjük az egész tortát. A rudakat teljes hosszúságukban hagytuk ezért a tortánkon van egy jó kis mélyedés, ide halmozzuk kanállal a tejszín felhőket. Tegyük hűtőbe. Olvasszuk fel vízgőz felett a vajat és a csokoládét, majd a hideg felhőre a folyós, de nem forró csokival készítsünk csíkokat,köröket, bármit. A csoki csillagokat úgy készítettem, hogy szilikonos sütőpapírra öntöttem a csokit, formáztam, hagytam kihűlni, majd óvatosan lehúztam a papírról.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?