Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tzatziki Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1 darab kígyóuborka (kb. 350-400 g)
1 csapott kávéskanál só
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
3-4 szál friss kapor
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kígyóuborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megszórjuk a sóval, összekeverjük, és 20-30 percet állni hagyjuk. Ezután szűrőn keresztül jól lecsepegtetjük, és a keletkezett nedvességet kinyomkodjuk belőle (ha túl sósnak érezzük, közben folyó víz alatt át is öblíthetjük). A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük vagy finomra reszeljük. A kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük a reszelt uborkával, az áttört fokhagymával, a citromlével, a felaprított kaporral és az olívaolaj felével, majd ízlés szerint őrölt fekete borssal ízesítjük. Egy tálba kanalazzuk, tálalásig behűtjük, majd a maradék olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Tippek:

A kaprot elhagyhatjuk, vagy aprított mentalevelekkel is ízesíthetjük a tzatzikit.
Tálalhatjuk a tzatzikit mártogatósként lepénnyel, pitával, gyros mellé, vagy sült húsok, halak, grillételek körete is lehet.
Tzatziki Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!