Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tzatziki Creme VEGA-val

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1 darab kígyóuborka (kb. 350-400 g)
1 csapott kávéskanál só
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
3-4 szál friss kapor
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kígyóuborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megszórjuk a sóval, összekeverjük, és 20-30 percet állni hagyjuk. Ezután szűrőn keresztül jól lecsepegtetjük, és a keletkezett nedvességet kinyomkodjuk belőle (ha túl sósnak érezzük, közben folyó víz alatt át is öblíthetjük). A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük vagy finomra reszeljük. A kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

A Creme VEGA-t összekeverjük a reszelt uborkával, az áttört fokhagymával, a citromlével, a felaprított kaporral és az olívaolaj felével, majd ízlés szerint őrölt fekete borssal ízesítjük. Egy tálba kanalazzuk, tálalásig behűtjük, majd a maradék olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Tippek:

A kaprot elhagyhatjuk, vagy aprított mentalevelekkel is ízesíthetjük a tzatzikit.
Tálalhatjuk a tzatzikit mártogatósként lepénnyel, pitával, gyros mellé, vagy sült húsok, halak, grillételek körete is lehet.
Tzatziki Creme VEGA-val

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!