Tzatziki Creme VEGA-val
Hozzávalók
1 darab kígyóuborka (kb. 350-400 g)
1 csapott kávéskanál só
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
3-4 szál friss kapor
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Előkészítés:
A kígyóuborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megszórjuk a sóval, összekeverjük, és 20-30 percet állni hagyjuk. Ezután szűrőn keresztül jól lecsepegtetjük, és a keletkezett nedvességet kinyomkodjuk belőle (ha túl sósnak érezzük, közben folyó víz alatt át is öblíthetjük). A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük vagy finomra reszeljük. A kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk.
Elkészítés:
A Creme VEGA-t összekeverjük a reszelt uborkával, az áttört fokhagymával, a citromlével, a felaprított kaporral és az olívaolaj felével, majd ízlés szerint őrölt fekete borssal ízesítjük. Egy tálba kanalazzuk, tálalásig behűtjük, majd a maradék olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Tippek:
A kaprot elhagyhatjuk, vagy aprított mentalevelekkel is ízesíthetjük a tzatzikit.
Tálalhatjuk a tzatzikit mártogatósként lepénnyel, pitával, gyros mellé, vagy sült húsok, halak, grillételek körete is lehet.
Tálalhatjuk a tzatzikit mártogatósként lepénnyel, pitával, gyros mellé, vagy sült húsok, halak, grillételek körete is lehet.
Kedvencnek jelölöm
Tzatziki Creme VEGA-val
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
1 darab kígyóuborka (kb. 350-400 g)
1 csapott kávéskanál só
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál citromlé
3-4 szál friss kapor
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kígyóuborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megszórjuk a sóval, összekeverjük, és 20-30 percet állni hagyjuk. Ezután szűrőn keresztül jól lecsepegtetjük, és a keletkezett nedvességet kinyomkodjuk belőle (ha túl sósnak érezzük, közben folyó víz alatt át is öblíthetjük). A fokhagymát megpucoljuk és fokhagymanyomón áttörjük vagy finomra reszeljük. A kaprot megmossuk, leszárazzuk és finomra aprítjuk.
Elkészítés:
A Creme VEGA-t összekeverjük a reszelt uborkával, az áttört fokhagymával, a citromlével, a felaprított kaporral és az olívaolaj felével, majd ízlés szerint őrölt fekete borssal ízesítjük. Egy tálba kanalazzuk, tálalásig behűtjük, majd a maradék olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Tippek:
A kaprot elhagyhatjuk, vagy aprított mentalevelekkel is ízesíthetjük a tzatzikit.
Tálalhatjuk a tzatzikit mártogatósként lepénnyel, pitával, gyros mellé, vagy sült húsok, halak, grillételek körete is lehet.
Tálalhatjuk a tzatzikit mártogatósként lepénnyel, pitával, gyros mellé, vagy sült húsok, halak, grillételek körete is lehet.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?