Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas-leveles tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas-leveles tészta

18 dkg rétesliszt
2 dkg finomliszt
20 dkg vaj ( 82 % zsírtartalmú)
1 db tojássárgája
8 cl - 1 dl hideg víz
1 teáskanál ecet ( a vízbe)
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A réteslisztben elkeverjük a sót és 2-3 dkg vajat elmorzsoljuk benne a többi vajat, a finomliszttel összedolgozzuk és két részre osztva 1-1 fóliára vékonyan elkenjük (a kezünkkel is lehet) majd a mélyhűtőbe rakjuk a lapokat.
A rétesliszthez adjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk, (a vizet lassan részletekbe adagoljuk) a tésztánkat fóliába csomagolva, hűtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk minél vékonyabbra.
Az egyik vajlapot a tésztára fektetjük kicsit a jobb oldalához közelebb, majd hajtogatjuk a tésztát először szemre három felé osztva a tésztát, bal harmadot a középső részre( 2. fénykép) majd a jobb oldalit is középre ezután a felső részt hajtjuk kb. a közepére és az alsó résszel betakarjuk, hogy egy szép" kockát" kapjunk (1. fénykép) ismét fél óra pihi következik. Ezután megismételjük az előző munkafolyamatot (vajlap- hajtogatás-fél óra pihi) majd harmadszor is áthajtogatjuk és akár használhatjuk (3. fénykép simán sütve cukorral szórva) vagy mélyhűtőben várakozhat akár 1-2 hétig :) (jól becsomagolva)

Tálalás

Kb. 0,5 kg tészta

Alternatív elkészítés

...sok receptemhez használok vajas -leveles tésztát így ez az alaprecept hozzá.
Vajas-leveles tészta Vajas-leveles tészta Vajas-leveles tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!