Vajas-leveles tészta
Hozzávalók
Vajas-leveles tészta
Elkészítés
Elkészítés
A rétesliszthez adjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk, (a vizet lassan részletekbe adagoljuk) a tésztánkat fóliába csomagolva, hűtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk minél vékonyabbra.
Az egyik vajlapot a tésztára fektetjük kicsit a jobb oldalához közelebb, majd hajtogatjuk a tésztát először szemre három felé osztva a tésztát, bal harmadot a középső részre( 2. fénykép) majd a jobb oldalit is középre ezután a felső részt hajtjuk kb. a közepére és az alsó résszel betakarjuk, hogy egy szép" kockát" kapjunk (1. fénykép) ismét fél óra pihi következik. Ezután megismételjük az előző munkafolyamatot (vajlap- hajtogatás-fél óra pihi) majd harmadszor is áthajtogatjuk és akár használhatjuk (3. fénykép simán sütve cukorral szórva) vagy mélyhűtőben várakozhat akár 1-2 hétig :) (jól becsomagolva)
Tálalás
Alternatív elkészítés
Vajas-leveles tészta
Hozzávalók
Vajas-leveles tészta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A rétesliszthez adjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk, (a vizet lassan részletekbe adagoljuk) a tésztánkat fóliába csomagolva, hűtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk minél vékonyabbra.
Az egyik vajlapot a tésztára fektetjük kicsit a jobb oldalához közelebb, majd hajtogatjuk a tésztát először szemre három felé osztva a tésztát, bal harmadot a középső részre( 2. fénykép) majd a jobb oldalit is középre ezután a felső részt hajtjuk kb. a közepére és az alsó résszel betakarjuk, hogy egy szép" kockát" kapjunk (1. fénykép) ismét fél óra pihi következik. Ezután megismételjük az előző munkafolyamatot (vajlap- hajtogatás-fél óra pihi) majd harmadszor is áthajtogatjuk és akár használhatjuk (3. fénykép simán sütve cukorral szórva) vagy mélyhűtőben várakozhat akár 1-2 hétig :) (jól becsomagolva)
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?