Vegyes gyümölcskompót
Hozzávalók
1000 g alma, körte, őszibarack, nektarin, szilva és szőlő vegyesen (előkészítve mérjük le)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Vanília
késhegynyi Dr. Oetker Citromsav
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, az almát, a körtét, az őszibarackot (és ízlés szerint a nektarint) meghámozzuk, az almát és körtét negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd cikkezzük, a barackokat és a szilvát felezzük, kimagozzuk és cikkezzük, a szőlőt szemezzük. A gyümölcsökből összesen 1000 grammot kimérünk.
Elkészítés:
1 liter vizet egy közepes méretű lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és az őrölt vaníliát, majd felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és először beletesszük a keményebb húsú almát és körtét, hozzáadjuk a citromsavat is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg puhulni kezdenek, ekkor a lábasba tesszük a barackokat, a szilvát és végül a szőlőt, és rövid ideig főzzük, amíg az összes gyümölcs megpuhul, de még megtartja formáját (nem fő szét).
A kompót azonnal, melegen vagy hidegen is fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk el rögtön, teljes hűlés után forró vízzel kimosott befőttes üvegekbe kanalazzuk, felöntjük peremig a főzőlével, lezárjuk, és felhasználásig (maximum néhány hétig) hűtőben tároljuk.
A kompót azonnal, melegen vagy hidegen is fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk el rögtön, teljes hűlés után forró vízzel kimosott befőttes üvegekbe kanalazzuk, felöntjük peremig a főzőlével, lezárjuk, és felhasználásig (maximum néhány hétig) hűtőben tároljuk.
Tipp:
A kompót levét felhasználhatjuk gyümölcsleves készítéséhez vagy akár szörpökhöz, bólékhoz is.
Kedvencnek jelölöm
Vegyes gyümölcskompót
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
1000 g alma, körte, őszibarack, nektarin, szilva és szőlő vegyesen (előkészítve mérjük le)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Vanília
késhegynyi Dr. Oetker Citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, az almát, a körtét, az őszibarackot (és ízlés szerint a nektarint) meghámozzuk, az almát és körtét negyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd cikkezzük, a barackokat és a szilvát felezzük, kimagozzuk és cikkezzük, a szőlőt szemezzük. A gyümölcsökből összesen 1000 grammot kimérünk.
Elkészítés:
1 liter vizet egy közepes méretű lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és az őrölt vaníliát, majd felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és először beletesszük a keményebb húsú almát és körtét, hozzáadjuk a citromsavat is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg puhulni kezdenek, ekkor a lábasba tesszük a barackokat, a szilvát és végül a szőlőt, és rövid ideig főzzük, amíg az összes gyümölcs megpuhul, de még megtartja formáját (nem fő szét).
A kompót azonnal, melegen vagy hidegen is fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk el rögtön, teljes hűlés után forró vízzel kimosott befőttes üvegekbe kanalazzuk, felöntjük peremig a főzőlével, lezárjuk, és felhasználásig (maximum néhány hétig) hűtőben tároljuk.
A kompót azonnal, melegen vagy hidegen is fogyasztható. Amennyiben nem fogyasztjuk el rögtön, teljes hűlés után forró vízzel kimosott befőttes üvegekbe kanalazzuk, felöntjük peremig a főzőlével, lezárjuk, és felhasználásig (maximum néhány hétig) hűtőben tároljuk.
Tipp:
A kompót levét felhasználhatjuk gyümölcsleves készítéséhez vagy akár szörpökhöz, bólékhoz is.
Legújabb cikkek
0
Családi kedvencek Airfryerben
A családi receptkönyv legkedvesebb mindennapi süteményei Airfryerben is elkészíthetőek. Süssünk finomakat gyorsan és energiahatékonyan!
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?