![Vaníliás cupcake](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31506/vanilias-cupcake-15036.jpg)
Vaníliás cupcake
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffin formához 12 db-os:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vaníliás cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához 12 db-os:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.
![Vaníliás cupcake](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31506/vanilias-cupcake-15036.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?