Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához 12 db-os:

muffin sütőpapír 12 db

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 ml tej

Krémhez:

250 g mascarpone (olasz krémsajt)
3 evőkanál tej
200 ml habtejszín
30 g porcukor

Díszítéshez:

marcipán virág
dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinformát a muffinpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.

Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.
Vaníliás cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!