
Vaníliás cupcake



Hozzávalók
Muffin formához 12 db-os:
muffin sütőpapír 12 db
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
2 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 ml tej
Krémhez:
250 g mascarpone (olasz krémsajt)
3 evőkanál tej
2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
200 ml habtejszín
30 g porcukor
Díszítéshez:
marcipán virág
dekorok
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinformát a muffinpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.

Kedvencnek jelölöm

Vaníliás cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához 12 db-os:
muffin sütőpapír 12 db
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 ml tej
Krémhez:
250 g mascarpone (olasz krémsajt)
3 evőkanál tej
2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
200 ml habtejszín
30 g porcukor
Díszítéshez:
marcipán virág
dekorok
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinformát a muffinpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?