
Vaníliás cupcake



Hozzávalók
Muffin formához 12 db-os:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.


Vaníliás cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához 12 db-os:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.
Krém:
A mascarponét a tejjel és a vanília pasztával konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?