Vaníliás desszert málnatóban
Hozzávalók
Vaníliapudinghoz:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután ismét visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd 4 különböző, hideg vízzel leöblített formába töltjük, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
250 g málnát megtisztítunk és pürésítünk, finom szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és porcukorral ízesítjük.
Díszítés:
A pudingot a formákból egy tálra borítjuk, a Vaníliás desszert málnatóban pohárkrém desszertet eperpürével körítjük és kókuszreszelékkel tálaljuk.
Tippek
Vaníliás desszert málnatóban
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Vaníliapudinghoz:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután ismét visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd 4 különböző, hideg vízzel leöblített formába töltjük, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
250 g málnát megtisztítunk és pürésítünk, finom szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és porcukorral ízesítjük.
Díszítés:
A pudingot a formákból egy tálra borítjuk, a Vaníliás desszert málnatóban pohárkrém desszertet eperpürével körítjük és kókuszreszelékkel tálaljuk.
Tippek
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?