Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás desszert málnatóban

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Vaníliapudinghoz:

40 g cukor
100 ml tej
300 ml habtejszín

Ezenkívül:

250 g málna
porcukor
kókuszreszelék

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Vaníliás desszert málnatóban pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk, levesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Ezután ismét visszatesszük a tűzre, és kevergetés közben legalább 1 percig főzzük, majd 4 különböző, hideg vízzel leöblített formába töltjük, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

250 g málnát megtisztítunk és pürésítünk, finom szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és porcukorral ízesítjük.

Díszítés:
A pudingot a formákból egy tálra borítjuk, a Vaníliás desszert málnatóban pohárkrém desszertet eperpürével körítjük és kókuszreszelékkel tálaljuk.

Tippek

A pohárkrémet ízlés szerint egyéb idénygyümölcs- áfonya, meggy, eper, barack - püréjével, vagy lekvárjával is kínálhatjuk.
A Vaníliás desszert málnatóban dekoratív ünnepi desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!