Vegán quiche
Hozzávalók
Kapcsos tortaforma (Ø 28 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
A tészta 2/3-át a forma aljára terítsük el és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
Hámozzuk meg a sárgarépát és a karalábét, a sárgarépát vágjuk átlós szeletekre, a karalábét pedig csíkokra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig. Mossuk meg és felezzük el a paradicsomokat, válogassuk át és mossuk meg a spenótot. Adjuk mindkettőt a zöldségekhez a borsóval együtt, és addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. Keverjük bele a creme vega-t és ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel.
Hagyjuk az alapot kissé kihűlni. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, helyezzük az alapra peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Helyezzük a zöldségeket a formába, és szórjuk meg a vegán sajttal. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a pitét a formában egy sütőrácson kb. 5 percig állni, majd vegyük ki a formából és tálaljuk.
Vegán quiche
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaforma (Ø 28 cm):
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
A tészta 2/3-át a forma aljára terítsük el és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
Hámozzuk meg a sárgarépát és a karalábét, a sárgarépát vágjuk átlós szeletekre, a karalábét pedig csíkokra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig. Mossuk meg és felezzük el a paradicsomokat, válogassuk át és mossuk meg a spenótot. Adjuk mindkettőt a zöldségekhez a borsóval együtt, és addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. Keverjük bele a creme vega-t és ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel.
Hagyjuk az alapot kissé kihűlni. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, helyezzük az alapra peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Helyezzük a zöldségeket a formába, és szórjuk meg a vegán sajttal. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a pitét a formában egy sütőrácson kb. 5 percig állni, majd vegyük ki a formából és tálaljuk.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?