Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaforma (Ø 28 cm):

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g vegán margarin
1 csipet só

Feltéthez:

350 g sárgarépa
350 g karalábé
2 evőkanál étolaj
150 g koktélparadicsom
50 g bébispenótlevelek
100 g fagyasztott borsó
frissen őrölt fekete bors
30 g vegán sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a forma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
A tészta 2/3-át a forma aljára terítsük el és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 15 perc

Feltét:
Hámozzuk meg a sárgarépát és a karalábét, a sárgarépát vágjuk átlós szeletekre, a karalábét pedig csíkokra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig. Mossuk meg és felezzük el a paradicsomokat, válogassuk át és mossuk meg a spenótot. Adjuk mindkettőt a zöldségekhez a borsóval együtt, és addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. Keverjük bele a creme vega-t és ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel.
Hagyjuk az alapot kissé kihűlni. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, helyezzük az alapra peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Helyezzük a zöldségeket a formába, és szórjuk meg a vegán sajttal. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a pitét a formában egy sütőrácson kb. 5 percig állni, majd vegyük ki a formából és tálaljuk.
Vegán quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!