Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán quiche

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaforma (Ø 28 cm):

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g vegán margarin
1 csipet só

Feltéthez:

350 g sárgarépa
350 g karalábé
2 evőkanál étolaj
150 g koktélparadicsom
50 g bébispenótlevelek
100 g fagyasztott borsó
frissen őrölt fekete bors
30 g vegán sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a forma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
A tészta 2/3-át a forma aljára terítsük el és villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra, és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 15 perc

Feltét:
Hámozzuk meg a sárgarépát és a karalábét, a sárgarépát vágjuk átlós szeletekre, a karalábét pedig csíkokra. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk a zöldségeket közepes lángon kb. 15 percig. Mossuk meg és felezzük el a paradicsomokat, válogassuk át és mossuk meg a spenótot. Adjuk mindkettőt a zöldségekhez a borsóval együtt, és addig pároljuk, amíg a spenót össze nem esik. Keverjük bele a creme vega-t és ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel.
Hagyjuk az alapot kissé kihűlni. A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset, helyezzük az alapra peremként, és nyomjuk a forma oldalához, hogy kb. 2 cm magas peremet képezzen. Helyezzük a zöldségeket a formába, és szórjuk meg a vegán sajttal. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a pitét a formában egy sütőrácson kb. 5 percig állni, majd vegyük ki a formából és tálaljuk.
Vegán quiche

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!