Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaniliás, kókuszos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 evőkanál cukor
1 evőkanál viz
6 evőkanál liszt

kókuszos krém:

20 dkg margarin
15 dkg cukor
15 dkg kokuszreszelék

vaníliás krém:

6 dl tej
30 dkg porcukor
30 dkg vaj

díszités:

gyümölcsök
kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

Elkészítés: A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a kakaóport, majd a lisztet és a végén kemény habbá vert fehérjét.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 30-35 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

Krém

Megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd a pudinghoz adjuk.

A kókuszkrémhez habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

A piskótát 3 felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel, majd a megmaradt vaníliás krémmel a tetejét is megkenjük szép simára, az oldalát kókusszal megszórjuk és gyümölccsel díszítjük .
Vaniliás, kókuszos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!