
Vaníliás panna cotta



Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.
A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.
A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.
Tipp:


Vaníliás panna cotta
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.
A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.
A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?