Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás panna cotta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 adag

Hozzávalók

2 adag elkészítéséhez

300 ml habtejszín (30 % -os)
50 g cukor
10 szem málna
2 szár citromfű

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A zselatint hideg vízbe beáztatjuk egy tálban.

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.

A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.

A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánus panna cottához használjunk zselatin helyett agar-agar port.
A Vaníliás panna cotta a klasszikus tejszínes pohárkrém desszertek koronázatlan királynője.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!