Vaníliás panna cotta
Hozzávalók
2 lap Dr. Oetker Lapzselatin
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
300 ml habtejszín (30 % -os)
50 g cukor
10 szem málna
2 szár citromfű
Elkészítés
Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe beáztatjuk egy tálban.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.
A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.
A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.
A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.
A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.
Tipp:
Vegetáriánus panna cottához használjunk zselatin helyett agar-agar port.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás panna cotta
Hozzávalók
2 adag elkészítéséhez
2 lap Dr. Oetker Lapzselatin
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
300 ml habtejszín (30 % -os)
50 g cukor
10 szem málna
2 szár citromfű
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe beáztatjuk egy tálban.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.
A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.
A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.
A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.
A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.
Tipp:
Vegetáriánus panna cottához használjunk zselatin helyett agar-agar port.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?