Ínycsiklandó falatok leveles tésztából
Hozzávalók
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a creme vegát a pestóval.
Formázás:
Helyezzük a leveles tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre. Késsel vagy derelyevágóval vágjuk kb. 5x6 cm nagyságú darabokra. (A hosszabb oldalt 6, a rövid oldalt 5 részre vágjuk.) Minden kis tésztalapot vékonyan kenjünk meg a creme vegás keverékkel, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. A maradék creme vega keveréket tegyük félre mártogatósnak. Helyezzünk egy-egy kolbászt minden tészta közepére, és hajtsuk össze a tésztalapokat úgy, hogy háromszögeket alkossanak. Villával jól nyomjuk össze a tészta széleit. (Vagy helyezzünk egy kolbászt minden tészta közepére, majd a 2 szemben lévő sarkot a közepük felé hajtsuk és enyhén nyomjuk le.)
Helyezzük a kis falatkákat az előkészített tepsire. A tetejüket kenjük meg egy kis vízzel és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kis falatkákat a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és langyosan tálaljuk a maradék mártással.
Ínycsiklandó falatok leveles tésztából
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb.35x40 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a creme vegát a pestóval.
Formázás:
Helyezzük a leveles tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre. Késsel vagy derelyevágóval vágjuk kb. 5x6 cm nagyságú darabokra. (A hosszabb oldalt 6, a rövid oldalt 5 részre vágjuk.) Minden kis tésztalapot vékonyan kenjünk meg a creme vegás keverékkel, és szórjuk meg egy kevés reszelt sajttal. A maradék creme vega keveréket tegyük félre mártogatósnak. Helyezzünk egy-egy kolbászt minden tészta közepére, és hajtsuk össze a tésztalapokat úgy, hogy háromszögeket alkossanak. Villával jól nyomjuk össze a tészta széleit. (Vagy helyezzünk egy kolbászt minden tészta közepére, majd a 2 szemben lévő sarkot a közepük felé hajtsuk és enyhén nyomjuk le.)
Helyezzük a kis falatkákat az előkészített tepsire. A tetejüket kenjük meg egy kis vízzel és szórjuk meg a maradék sajttal. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kis falatkákat a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és langyosan tálaljuk a maradék mártással.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?