Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás sült tejbegríz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

némi vaj vagy margarin
kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa

Sült tejbegrízhez:

1000 ml tej
150 g búzadara
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
40 g búzaliszt
4 darab tojásfehérje (M-es)

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával.

Elkészítés:

Sült tejbegríz:
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a búzadarát, a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. 12-15 perc alatt sűrű, krémes állagúra főzzük. Amikor elkészült, áttesszük egy nagyobb keverőtálba, a tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kihűlt tejbegrízt konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, röviden átkeverjük, majd közepes fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton, röviden a masszához keverjük. A tojásfehérjéket felverjük, majd a tojásfehérjehabot spatulával a masszához keverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A sült tejbegrízt szeletekre vágva, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

A tepsihez zsemlemorzsa helyett édes kekszmorzsát is használhatunk.
Vaníliás sült tejbegríz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!