Vaníliás sült tejbegríz
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
némi vaj vagy margarin
kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa
Sült tejbegrízhez:
1000 ml tej
150 g búzadara
150 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
4 darab tojássárgája (M-es)
40 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojásfehérje (M-es)
Öntethez:
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával.
Elkészítés:
Sült tejbegríz:
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a búzadarát, a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. 12-15 perc alatt sűrű, krémes állagúra főzzük. Amikor elkészült, áttesszük egy nagyobb keverőtálba, a tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kihűlt tejbegrízt konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, röviden átkeverjük, majd közepes fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton, röviden a masszához keverjük. A tojásfehérjéket felverjük, majd a tojásfehérjehabot spatulával a masszához keverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A sült tejbegrízt szeletekre vágva, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a búzadarát, a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. 12-15 perc alatt sűrű, krémes állagúra főzzük. Amikor elkészült, áttesszük egy nagyobb keverőtálba, a tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kihűlt tejbegrízt konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, röviden átkeverjük, majd közepes fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton, röviden a masszához keverjük. A tojásfehérjéket felverjük, majd a tojásfehérjehabot spatulával a masszához keverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A sült tejbegrízt szeletekre vágva, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
A tepsihez zsemlemorzsa helyett édes kekszmorzsát is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás sült tejbegríz
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
némi vaj vagy margarin
kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa
Sült tejbegrízhez:
1000 ml tej
150 g búzadara
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
40 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 darab tojásfehérje (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával.
Elkészítés:
Sült tejbegríz:
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a búzadarát, a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. 12-15 perc alatt sűrű, krémes állagúra főzzük. Amikor elkészült, áttesszük egy nagyobb keverőtálba, a tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kihűlt tejbegrízt konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, röviden átkeverjük, majd közepes fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton, röviden a masszához keverjük. A tojásfehérjéket felverjük, majd a tojásfehérjehabot spatulával a masszához keverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A sült tejbegrízt szeletekre vágva, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a búzadarát, a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. 12-15 perc alatt sűrű, krémes állagúra főzzük. Amikor elkészült, áttesszük egy nagyobb keverőtálba, a tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kihűlt tejbegrízt konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, röviden átkeverjük, majd közepes fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton, röviden a masszához keverjük. A tojásfehérjéket felverjük, majd a tojásfehérjehabot spatulával a masszához keverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.
A sült tejbegrízt szeletekre vágva, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
A tepsihez zsemlemorzsa helyett édes kekszmorzsát is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?