Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás sült tejbegríz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

némi vaj vagy margarin
kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa

Sült tejbegrízhez:

1000 ml tej
150 g búzadara
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
40 g búzaliszt
4 darab tojásfehérje (M-es)

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával.

Elkészítés:

Sült tejbegríz:
A tejet egy nagyobb lábasban felforraljuk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a búzadarát, a kétféle cukrot és a citromhéjat, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett kb. 12-15 perc alatt sűrű, krémes állagúra főzzük. Amikor elkészült, áttesszük egy nagyobb keverőtálba, a tetejét lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kihűlt tejbegrízt konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, röviden átkeverjük, majd közepes fokozaton hozzákeverjük a tojássárgájákat. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, majd a legalacsonyabb fokozaton, röviden a masszához keverjük. A tojásfehérjéket felverjük, majd a tojásfehérjehabot spatulával a masszához keverjük. A masszát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntet:
A desszertöntetport elkeverjük a cukorral. A tejet egy főzőedénybe öntjük, majd egy habverővel hozzákeverjük az öntetpor és a cukor keverékét, és folytonos keverés közben az egészet felforraljuk.

A sült tejbegrízt szeletekre vágva, desszertöntettel meglocsolva tálaljuk.

Tipp:

A tepsihez zsemlemorzsa helyett édes kekszmorzsát is használhatunk.
Vaníliás sült tejbegríz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!