
Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes


Hozzávalók
Krém elkészítése:
Töltelék:
Kakaós piskótatészta:
Tetejére:
Elkészítés
Először elkészítjük a krémet:
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.
Piskóta lapok elkészítése:
A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!
Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.
Összeállítás:
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.
A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.
A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.
Alternatív elkészítés
Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)
Jó étvágyat kívánok!



Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes
Hozzávalók
Krém elkészítése:
Töltelék:
Kakaós piskótatészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Először elkészítjük a krémet:
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.
Piskóta lapok elkészítése:
A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!
Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.
Összeállítás:
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.
A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.
A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.
Alternatív elkészítés
Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)
Jó étvágyat kívánok!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?