Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krém elkészítése:

7 dl tej
25 dkg Ráma
25 dkg porcukor

Töltelék:

2-3 cs. gesztenyemassza

Kakaós piskótatészta:

2x6 db tojás
2x7 ek kristálycukor
2x7 ek finomliszt

Tetejére:

1 üveg magozott meggybefőtt
kevés tej
1 ek cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Először elkészítjük a krémet:

A tejet és a vanílliaízű pudingot sűrűre főzzük, míg hül kikeverjük a vajat a porcukorral.
Miután kihűlt a puding, összekeverjük a kikevert vajjal.

Piskóta lapok elkészítése:

két piskótalapot sütünk:

A 6 db tojást kettéválasztjuk, a tojások fehérjét kissé felverjük, hozzáadjuk a 7 ek kristálycukrot, az 1 cs vanillincukrot s keményebbé verjük. Mikor ez kész, hozzáadjuk az 1 cs sütőport, apránként a 7 kanál lisztet, mikor szépen eldolgoztuk hozzáadjuk a tojások sárgáját, hólyagosra keverjük és hozzáadjuk a 1,5 kanál kakaóport.
Kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180fokon alul-felül 25-30percig sütjük, tűpróba!

Míg sül a kakaós piskótánk kikeverjük a másikat.

Összeállítás:

Mikor kihűltek a piskóták az egyik lapot megkenjük, majd felcsíkozzuk tetszőleges vastagságra a gesztenyemasszánkat és belenyomkodjuk kicsit a krémbe, majd újabb réteg krémet kenünk, de úgy, hogy maradjon a sütink tetejére is.
Miután ráhelyeztük a második piskótalapunkat megkenjük a maradék krémmel.

A lecsöpögtetett meggyet a krém tetejére rakosgatjuk.

A puncsízű pudingot a meggylével és az 1 evőkanál cukorral kis tejjel a végén, hogy ne legyen sűrű megfőzzük és ráöntjük a sütink tetejére s hűtőbe tesszük.

Alternatív elkészítés

A krémbe reszelhetünk kevés citromhéjat, de csak óvatosan, mert meggybefőttől függően nagyon savanyú ízt kaphatunk!

Készítettem már belőle tortát is és nagyon finom lett :)

Jó étvágyat kívánok!

Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes Vanilliakrémes-gesztenyés meggyes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
138 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!