Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vargabéles

1 csomag 8db-os réteslap
4 db tojás
1 kg túró
6 ek. cukor
2 dl tejföl
1 ek. búzadara
20 dkg cérnametélt
1 citrom leve és reszelt héja

Kenéshez:

olaj
baracklekvár
1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A cérnametéltet kifőzzük, leöblítjük.

Elkészítés

A 4 tojássárgáját 4 ek. cukorral és az 1 tasak vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük a 2 dl tejfölt, a túrót, a búzadarát és a citrom levét, majd a citrom reszelt héját.
A már kifőzött cérnametéltet a fenti masszába belekeverjük.
A 4 tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit kiolajozzuk, és 4 réteslapot lerakunk, majd olajjal, baracklekvárral megkenjük (réteslapokat egyeként is olajozhatjuk, én nem szoktam, csak a legfelsőt). A cérnametéltes masszát ráöntjük és elegyengetjük, majd a megmaradt 4 db réteslappal befedjük. A tetejét olajjal és tojással lekenjük.
180°C-on előmelegített sütőbe kb.40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én egy 38x38-as tepsiben szoktam megsütni.

Tálalás

Felszeleteljük és porcukorral meghintjük.
A fenti adagból kb. 30 szelet lesz.

Alternatív elkészítés

Aki szereti a mazsolát nyugodtam tehet bele azt is.
A lekvár ízlés szerint bármilyen lehet, nálunk a sárgabarack a "favorit".
Én mindig kevesebb tésztát szoktam bele tenni (max. 15dkg), mert a férjem így jobban szereti! :)
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!