
Vargabéles


Hozzávalók
Vargabéles
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A már kifőzött cérnametéltet a fenti masszába belekeverjük.
A 4 tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit kiolajozzuk, és 4 réteslapot lerakunk, majd olajjal, baracklekvárral megkenjük (réteslapokat egyeként is olajozhatjuk, én nem szoktam, csak a legfelsőt). A cérnametéltes masszát ráöntjük és elegyengetjük, majd a megmaradt 4 db réteslappal befedjük. A tetejét olajjal és tojással lekenjük.
180°C-on előmelegített sütőbe kb.40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én egy 38x38-as tepsiben szoktam megsütni.
Tálalás
A fenti adagból kb. 30 szelet lesz.
Alternatív elkészítés
A lekvár ízlés szerint bármilyen lehet, nálunk a sárgabarack a "favorit".
Én mindig kevesebb tésztát szoktam bele tenni (max. 15dkg), mert a férjem így jobban szereti! :)


Vargabéles
Hozzávalók
Vargabéles
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A már kifőzött cérnametéltet a fenti masszába belekeverjük.
A 4 tojásfehérjét 2 ek. cukorral kemény habbá verjük, és a tésztás masszába óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit kiolajozzuk, és 4 réteslapot lerakunk, majd olajjal, baracklekvárral megkenjük (réteslapokat egyeként is olajozhatjuk, én nem szoktam, csak a legfelsőt). A cérnametéltes masszát ráöntjük és elegyengetjük, majd a megmaradt 4 db réteslappal befedjük. A tetejét olajjal és tojással lekenjük.
180°C-on előmelegített sütőbe kb.40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én egy 38x38-as tepsiben szoktam megsütni.
Tálalás
A fenti adagból kb. 30 szelet lesz.
Alternatív elkészítés
A lekvár ízlés szerint bármilyen lehet, nálunk a sárgabarack a "favorit".
Én mindig kevesebb tésztát szoktam bele tenni (max. 15dkg), mert a férjem így jobban szereti! :)

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?