Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vargabéles

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
25 dkg cérnametélt
25 dkg túró
2 dl tejföl
4 ek. cukor
1 db citrom reszelt héja
Pici citromlé
1 ek. búzadara
3 db tojás
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Időnként átkeverjük, hogy ne ragadjon össze, és hűljön. Közben egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a grízt, majd a tésztát. Hozzáadjuk az alaposan megmosott mazsolát, a reszelt citromhéjat, egy pici citromlevet. Alaposan összekeverjük. Egy szögletes sütőtálat kikenünk olajjal. A réteslapokat konyharuhára fektetve megkenjük olajjal, és több rétegben kibéleljük a tálat a réteslapokkal úgy, hogy túllógjanak a peremen. Beleöntjük a masszát, a tetejére olajjal megkent réteslapot teszünk. Ráhajtjuk a kilógó lapokat, és a tetejét betakarjuk egy lappal. Lefedjük, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd a fedőt levéve 10 percig pirítjuk. Hígabb lekvárral vagy szörppel tálaljuk.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!