Vegán almás tejberizs
Hozzávalók
Tejberizshez:
180 g rövidszemű rizs
1000 ml rizsital
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
80 g cukor
1 csipet só
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Párolt almához:
450 g alma
1 evőkanál citromlé
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
½ kávéskanál őrölt fahéj
Tálaláshoz:
némi őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Tejberizs:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
Tipp:
A vegán tejberizshez rizsital helyett például mandula- vagy szójaitalt is választhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Vegán almás tejberizs
Hozzávalók
kb. 4 afag elkészítéséhez
Tejberizshez:
180 g rövidszemű rizs
1000 ml rizsital
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
80 g cukor
1 csipet só
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
Párolt almához:
450 g alma
1 evőkanál citromlé
½ kávéskanál őrölt fahéj
Tálaláshoz:
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Tejberizs:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
Tipp:
A vegán tejberizshez rizsital helyett például mandula- vagy szójaitalt is választhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?