
Vegán almás tejberizs



Hozzávalók
Tejberizshez:
Párolt almához:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
Tipp:


Vegán almás tejberizs
Hozzávalók
kb. 4 afag elkészítéséhez
Tejberizshez:
Párolt almához:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?