Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás tejberizs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 afag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 afag elkészítéséhez

Tejberizshez:

180 g rövidszemű rizs
1000 ml rizsital
80 g cukor
1 csipet só

Párolt almához:

450 g alma
1 evőkanál citromlé
½ kávéskanál őrölt fahéj

Tálaláshoz:

némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Tejberizs:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A rizsitalt a vaníliarúddal, a kikapart vaníliával, a cukorral és a sóval egy nagyobb lábasban felforraljuk. Beleszórjuk a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig, félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként (a főzés vége felé sűrűbben) megkeverjük. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a vaníliarudat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.

Párolt alma:
Az előkészített almát a citromlével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, kevés víz hozzáadásával, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk. A tejberizst tálkákban elosztjuk, és a tetejükre kanalazzuk a párolt almát. Melegen, kevés őrölt fahéjjal meghintve tálaljuk.

Tipp:

A vegán tejberizshez rizsital helyett például mandula- vagy szójaitalt is választhatunk.
Vegán almás tejberizs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!