Vegán bolognai
Hozzávalók
500 ml zöldségalaplé
125 g szójagranulátum
1 nagyfej vöröshagyma
150 g sárgarépa
2 darab zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál paradicsompüré
800 g darabolt paradicsom (konzerv)
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
frissen őrölt bors
csípős paprikapor
morzsolt oregánó
Elkészítés
Elkészítés:
Forraljuk fel a zöldségalaplevet. Öntsük rá a szójagranulátumot és készítsük el a csomagolás utasításai szerint. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk nagyon finom kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, mossuk meg a zellert, és mindkettőt vágjuk apróra.
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Rövid ideig kevergetve pirítsuk meg a szójagranulátumot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további 10 percig. Keverjük hozzá a Cuisine VEGA-t, végül ízesítsük fűszerekkel.
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Rövid ideig kevergetve pirítsuk meg a szójagranulátumot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további 10 percig. Keverjük hozzá a Cuisine VEGA-t, végül ízesítsük fűszerekkel.
Tipp:
Tálaljuk a vegán bolognait tésztával, pl. spagettivel, és szórjuk meg reszelt vegán sajtalternatívával.
Kedvencnek jelölöm
Vegán bolognai
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
500 ml zöldségalaplé
125 g szójagranulátum
1 nagyfej vöröshagyma
150 g sárgarépa
2 darab zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál paradicsompüré
800 g darabolt paradicsom (konzerv)
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
frissen őrölt bors
csípős paprikapor
morzsolt oregánó
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Forraljuk fel a zöldségalaplevet. Öntsük rá a szójagranulátumot és készítsük el a csomagolás utasításai szerint. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk nagyon finom kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, mossuk meg a zellert, és mindkettőt vágjuk apróra.
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Rövid ideig kevergetve pirítsuk meg a szójagranulátumot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további 10 percig. Keverjük hozzá a Cuisine VEGA-t, végül ízesítsük fűszerekkel.
Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Rövid ideig kevergetve pirítsuk meg a szójagranulátumot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további 10 percig. Keverjük hozzá a Cuisine VEGA-t, végül ízesítsük fűszerekkel.
Tipp:
Tálaljuk a vegán bolognait tésztával, pl. spagettivel, és szórjuk meg reszelt vegán sajtalternatívával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?