Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán bolognai

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

500 ml zöldségalaplé
125 g szójagranulátum
1 nagyfej vöröshagyma
150 g sárgarépa
2 darab zellerszár
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál paradicsompüré
800 g darabolt paradicsom (konzerv)
frissen őrölt bors
csípős paprikapor
morzsolt oregánó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Forraljuk fel a zöldségalaplevet. Öntsük rá a szójagranulátumot és készítsük el a csomagolás utasításai szerint. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk nagyon finom kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, mossuk meg a zellert, és mindkettőt vágjuk apróra.

Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. Rövid ideig kevergetve pirítsuk meg a szójagranulátumot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és rövid ideig pároljuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további 10 percig. Keverjük hozzá a Cuisine VEGA-t, végül ízesítsük fűszerekkel.

Tipp:

Tálaljuk a vegán bolognait tésztával, pl. spagettivel, és szórjuk meg reszelt vegán sajtalternatívával.
Vegán bolognai

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!