Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán burgonyasaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

1,2 kg apró burgonya
150 g csemegeuborka
1 csokor retek
1 csokor metélőhagyma

Vegán majonézhez:

4 teáskanál közepesen csípős mustár
1 evőkanál agavészirup
kb. 125 ml csemegeuborka felöntőlé
100 ml étolaj, pl. repceolaj
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Mossuk meg a burgonyát, tegyük egy lábasba és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel, és közepes lángon, fedővel lefedve főzzük kb. 20-25 percig. Szűrjük le a burgonyát, még forrón hámozzuk meg, és hagyjuk kihűlni. Vágjuk az uborkát apró kockákra. A burgonyát vágjuk vastag szeletekre.

Elkészítés:

Vegán majonéz:
Tegyük a creme vega-t, a mustárt, az agavészirupot és az uborkalevet egy turmixgépbe. Közepes fokozaton keverjük, majd fokozatosan, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Tisztítsuk meg a retket, és vágjuk szeletekre vagy csíkokra. Mossuk meg a metélőhagymát, töröljük szárazra, és vágjuk apró darabra. Keverjük össze a burgonyaszeleteket, az uborkát, a retekszeletek körülbelül felét és a metélőhagyma felét a vegán majonézzel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük burgonyasalátát, és hagyjuk állni a hűtőben legalább 1 órát.
Tálaljuk a vegán burgonyasalátát a maradék retekkel és metélőhagymával.

Tipp:

A burgonyát előző nap már megfőzhetjük.
Vegán burgonyasaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!