Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán currys lencse

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Mártáshoz:

½ mini uborka
1 közepes paradicsom
1 evőkanál apróra vágott menta
Chilipehely

Curry-s lencséhez:

300 g vörös lencse
200 g hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál chilipehely
2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
1 teáskanál kurkuma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál agavészirup
500 ml zöldségalaplé vagy húsleves
200 g leszűrt paradicsom
frissen őrölt bors
1 evőkanál lime- vagy citromlé

Szóráshoz:

1 evőkanál finomra vágott koriander vagy petrezselyemzöld
1 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mártás:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.

Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.

Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.

Tipp:

Naan kenyér vagy főtt rizs is illik mellé köretként.
Vegán currys lencse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!