Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán currys lencse

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Mártáshoz:

½ mini uborka
1 közepes paradicsom
1 evőkanál apróra vágott menta
Chilipehely

Curry-s lencséhez:

300 g vörös lencse
200 g hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál chilipehely
2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
1 teáskanál kurkuma
2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál agavészirup
500 ml zöldségalaplé vagy húsleves
200 g leszűrt paradicsom
frissen őrölt bors
1 evőkanál lime- vagy citromlé

Szóráshoz:

1 evőkanál finomra vágott koriander vagy petrezselyemzöld
1 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mártás:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.

Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.

Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.

Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.

Tipp:

Naan kenyér vagy főtt rizs is illik mellé köretként.
Vegán currys lencse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!