
Vegán currys lencse



Hozzávalók
Mártáshoz:
Curry-s lencséhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Tipp:


Vegán currys lencse
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Mártáshoz:
Curry-s lencséhez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és apró kockákra vágjuk. Öntsük a crème vega-t egy tálba, és adjuk hozzá a kockára vágott uborkát és paradicsomot, valamint az apróra vágott mentát. Ízesítsük chilipehellyel és sóval, majd tálalásig tegyük hűtőbe.
Curry-s lencse:
Öblítsük le a lencsét rövid időre egy szitán hideg víz alatt. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a chilipelyhet, a garam masalát és a kurkumát egy kis tálban.
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát rövid ideig, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket, és röviden pirítsuk meg. Adjuk hozzá az agavészirupot.
Adjuk hozzá a lencsét, töltsük fel a zöldségalaplével, és forraljuk fel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 6 percig, amíg a folyadék felszívódik, időnként megkeverve.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot és a Cuisine VEGA-t, és további 3 percig pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és lime-lével fűszerezzük.
Szórjuk meg a vegán curry-s lencsét apróra vágott korianderrel és szezámmaggal. Tálaljuk a mártással.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?