Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán zöldségcurry

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

60 g vöröshagyma
250 g sárga kaliforniai paprika
250 g piros kaliforniai paprika
250 g fehér csiperkegomba
450 g padlizsán
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
400 ml kókusztej konzerv
100 g földimogyoró sózott
némi só
némi frissen őrölt bors
némi currypor
100 g földimogyoró sózott
petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a gombát vastagabb darabokra szeljük, a padlizsánt vékonyan szeleteljük.

Elkészítés:

Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majd a hagymát és a paradicsompürét rövid ideig átpároljuk. A paprikát és a padlizsánt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kókusztejjel felöntjük. Fedő alatt 5 percig főzzük, alkalmanként átkeverjük, majd a gombát is hozzátesszük és a kívánt állag eléréséig pároljuk. A Creme VEGA-t hozzáöntjük, ízlés szerint curryporral fűszerezzük. Végül tányérra szedjük, a mogyoróval és a petrezselyemmel gazdagítjuk.

Tippek vegán étrendhez:

Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszín helyett!
A Vegán zöldségcurry  főételként kínálható húsmentes finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!