Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán egytáltészta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 g fagyasztott leveles spenót
80 g szárított paradicsom olajban
500 g koktél paradicsom
60 g mogyoróhagyma
2 ág friss kakukkfű
2 ág friss rozmaring
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál enyhén csípős őrölt pirospaprika
400 g metélt tészta
frissen őrölt bors
600 ml zöldségalaplé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A spenótot felolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk. A szárított paradicsomot lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A koktél paradicsomot megmossuk, és félbe vágjuk. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot megmossuk, és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat nagy edényben felforrósítjuk. A mogyoróhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított és a friss paradicsomot, a zöldfűszereket, a száraz tésztát, a spenótot, a sót, kevés borsot és a zöldségalaplevet, majd az egészet
felforraljuk.
Fedő alatt, közepes hőfokon főzzük, míg a tészta megpuhul kb. 9-10 perc, közben alkalmanként megkeverjük. Hozzáadjuk a Creme VEGA-t, majd a tésztát sóval, borssal és a pirospaprikával ízesítjük.

Tippek:

Az egytáltésztát tetszés szerint megszórhatjuk pirított fenyőmaggal.
250 g fagyasztott spenót helyett használhatunk 300 g friss spenótot is, amit csak a végén keverünk bele.
A Vegán egytáltészta alig 20 perc alatt az asztalra kerül, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!