Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán egytáltészta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 g fagyasztott leveles spenót
80 g szárított paradicsom olajban
500 g koktél paradicsom
60 g mogyoróhagyma
2 ág friss kakukkfű
2 ág friss rozmaring
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál enyhén csípős őrölt pirospaprika
400 g metélt tészta
frissen őrölt bors
600 ml zöldségalaplé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A spenótot felolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk. A szárított paradicsomot lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A koktél paradicsomot megmossuk, és félbe vágjuk. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot megmossuk, és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat nagy edényben felforrósítjuk. A mogyoróhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított és a friss paradicsomot, a zöldfűszereket, a száraz tésztát, a spenótot, a sót, kevés borsot és a zöldségalaplevet, majd az egészet
felforraljuk.
Fedő alatt, közepes hőfokon főzzük, míg a tészta megpuhul kb. 9-10 perc, közben alkalmanként megkeverjük. Hozzáadjuk a Creme VEGA-t, majd a tésztát sóval, borssal és a pirospaprikával ízesítjük.

Tippek:

Az egytáltésztát tetszés szerint megszórhatjuk pirított fenyőmaggal.
250 g fagyasztott spenót helyett használhatunk 300 g friss spenótot is, amit csak a végén keverünk bele.
A Vegán egytáltészta alig 20 perc alatt az asztalra kerül, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!