Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán egytáltészta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 g fagyasztott leveles spenót
80 g szárított paradicsom olajban
500 g koktél paradicsom
60 g mogyoróhagyma
2 ág friss kakukkfű
2 ág friss rozmaring
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál enyhén csípős őrölt pirospaprika
400 g metélt tészta
frissen őrölt bors
600 ml zöldségalaplé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A spenótot felolvasztjuk, és jól kinyomkodjuk. A szárított paradicsomot lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A koktél paradicsomot megmossuk, és félbe vágjuk. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A kakukkfüvet és a rozmaringot megmossuk, és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Az olajat nagy edényben felforrósítjuk. A mogyoróhagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a pirospaprikát és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított és a friss paradicsomot, a zöldfűszereket, a száraz tésztát, a spenótot, a sót, kevés borsot és a zöldségalaplevet, majd az egészet
felforraljuk.
Fedő alatt, közepes hőfokon főzzük, míg a tészta megpuhul kb. 9-10 perc, közben alkalmanként megkeverjük. Hozzáadjuk a Creme VEGA-t, majd a tésztát sóval, borssal és a pirospaprikával ízesítjük.

Tippek:

Az egytáltésztát tetszés szerint megszórhatjuk pirított fenyőmaggal.
250 g fagyasztott spenót helyett használhatunk 300 g friss spenótot is, amit csak a végén keverünk bele.
A Vegán egytáltészta alig 20 perc alatt az asztalra kerül, gyorsan és könnyen elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!