Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán gyümölcskenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 30-32 cm):

vegán margarin

Gyümölcsös feltét:

480 g félbevágott sárgabarack (lecsöpögtetett súly)
200 - 250 g málna
150 g piros ribizli

Alaptésztához:

400 g búzaliszt
150 g nádcukor vagy barna cukor
125 g vegán margarin
350 ml zabital (cukrozatlan)

Morzsa tésztához:

100 g búzaliszt
75 g nádcukor vagy barna cukor
125 g vegán margarin
60 g ropogós zabpehely

Szóráshoz:

egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát a vegán margarinnal kenjük ki. A sárgabarackot szitán lecsepegtetjük. Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, öblítsük le. Szedjük ki a ribizlit a fürtökből, és csepegtessük le. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Alap tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.

Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tippek:

Tálaljuk vegán tejszínhabbal vagy Dr. Oetker loVE it! bourbon vaníliás pudinggal.
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Vegán gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!