Vegán gyümölcskenyér
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 30-32 cm):
vegán margarin
Gyümölcsös feltét:
480 g félbevágott sárgabarack (lecsöpögtetett súly)
200 - 250 g málna
150 g piros ribizli
Alaptésztához:
400 g búzaliszt
40 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
150 g nádcukor vagy barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
125 g vegán margarin
350 ml zabital (cukrozatlan)
Morzsa tésztához:
100 g búzaliszt
75 g nádcukor vagy barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
125 g vegán margarin
60 g ropogós zabpehely
Szóráshoz:
egy kis porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát a vegán margarinnal kenjük ki. A sárgabarackot szitán lecsepegtetjük. Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, öblítsük le. Szedjük ki a ribizlit a fürtökből, és csepegtessük le. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Alap tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Tálaljuk vegán tejszínhabbal vagy Dr. Oetker loVE it! bourbon vaníliás pudinggal.
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Kedvencnek jelölöm
Vegán gyümölcskenyér
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 30-32 cm):
vegán margarin
Gyümölcsös feltét:
480 g félbevágott sárgabarack (lecsöpögtetett súly)
200 - 250 g málna
150 g piros ribizli
Alaptésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
150 g nádcukor vagy barna cukor
125 g vegán margarin
350 ml zabital (cukrozatlan)
Morzsa tésztához:
100 g búzaliszt
75 g nádcukor vagy barna cukor
125 g vegán margarin
60 g ropogós zabpehely
Szóráshoz:
egy kis porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát a vegán margarinnal kenjük ki. A sárgabarackot szitán lecsepegtetjük. Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, öblítsük le. Szedjük ki a ribizlit a fürtökből, és csepegtessük le. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Alap tészta:
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Keverjük össze a lisztet vagy a gluténmentes lisztkeveréket, a keményítőt és a sütőport egy maga falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), amíg sima tésztát nem kapunk (kb. 3 perc). A tésztát öntsük az előkészített formában és a felületét egyenletesen simítsuk el. A tésztára szórjuk rá a sárgabarackot, majd a bogyós gyümölcsöket.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy magas falú keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő), addig keverjük, hogy morzsákat kapjunk. A morzsát egyenletesen oszlassuk el a gyümölcsökön, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tortát egy süteményrácson kihűlni, majd vegyük ki a tortaformából.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Tippek:
Tálaljuk vegán tejszínhabbal vagy Dr. Oetker loVE it! bourbon vaníliás pudinggal.
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Az alaptésztához adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj-at.
300 g fagyasztott bogyós gyümölccsel is elkészíthető. Ez esetben olvasszuk ki és csepegtessük le a gyümölcsöt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?