Vegán Lasagne
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
Rétegezéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.
Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Vegán Lasagne
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
Rétegezéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.
Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?