Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Lasagne

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):

némi zsiradék

Töltelékhez:

1 nagy hagyma
150 g sárgarépa
2 szál zeller
3 evőkanál olívaolaj
500 g vegán darált hús
4 evőkanál paradicsompüré
400 g leszűrt paradicsom
400 g hámozott paradicsom
frissen őrölt bors
paprikapor, csípős

Rétegezéshez:

12 darab vegán lasagne lap (előfőzés nélkül, kb. 250 g)
60 g alternatív sajt
200 g alternatív juhsajt
bazsalikom levelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Töltelék:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.

Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
Vegán Lasagne

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!