![Vegán Lasagne](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31908/vegan-lasagne-15653.webp)
Vegán Lasagne
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
Rétegezéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.
Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vegán Lasagne
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
Rétegezéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.
Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.
![Vegán Lasagne](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31908/vegan-lasagne-15653.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?