
Vegán Lasagne



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
Rétegezéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.
Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.


Vegán Lasagne
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):
Töltelékhez:
Rétegezéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A sárgarépát és a zellert megmossuk, és mindkettőt hámozzuk meg és vágjuk kis kockára. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. tegyük hozzá a vegán darált húst, törjük szét az esetleges csomókat, és fűszerezzük. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, és pároljuk további kb. 5 percig. Ízlés szerint ízesítsük a tölteléket ismét fűszerekkel.
A tepsit vegán margarinnal vagy olivaolaj-al kenjük ki, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Rétegezés:
Tegyünk egy kis tölteléket a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot, majd tegyünk rá tölteléket még több szószt, és kenjünk rá egy kis VEGA krémet fűszernövényekkel. A lasagne lapokat, a mártást és a VEGA krémet a fűszerekkel ismét egymás után rétegezzük, így 4 réteg lasagne lesz.
Szórjuk meg a vegán lasagne-t sajtalternatívával. A feta sajtot vágjuk kokckákra, és a tetejére szórjuk rá. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a vegán lasagne-t a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?