Vegán Pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: 12 - 14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
Vegán Pizza
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Feltéthez:
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: 12 - 14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?