Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Feltéthez:

kb. 300 g vegyes zöldség pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, kukorica (konzerv)
200 g fűszeres paradicsompüré
150 g vegán sajt

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
kb. 4 evőkanál víz

Szóráshoz:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: 12 - 14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő. Sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
A Vegán pizza receptje 6 darab pizzára elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!