Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Feltéthez:

kb. 300 g vegyes zöldség pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, kukorica (konzerv)
200 g fűszeres paradicsompüré
150 g vegán sajt

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
kb. 4 evőkanál víz

Szóráshoz:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: 12 - 14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő. Sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
Vegán Pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!