Vegán Pizza
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Feltéthez:
kb. 300 g vegyes zöldség pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, kukorica (konzerv)
200 g fűszeres paradicsompüré
150 g vegán sajt
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 4 evőkanál víz
Szóráshoz:
bazsalikomlevél
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: 12 - 14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: 12 - 14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő. Sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
Kedvencnek jelölöm
Vegán Pizza
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Feltéthez:
kb. 300 g vegyes zöldség pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, kukorica (konzerv)
200 g fűszeres paradicsompüré
150 g vegán sajt
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 4 evőkanál víz
Szóráshoz:
bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: 12 - 14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: 12 - 14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő. Sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?