Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Pizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Feltéthez:

kb. 300 g vegyes zöldség pl. paprika, cukkini, gomba, koktélparadicsom, kukorica (konzerv)
200 g fűszeres paradicsompüré
150 g vegán sajt

Tésztához:

250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál só
kb. 4 evőkanál víz

Szóráshoz:

bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Feltét:
A paprikát megtisztítjuk, negyedeljük vagy nyolcadoljuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, a gombát megtisztítjuk, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és elfelezzük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A vegán sajtot vékony csíkokra vágjuk.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk.
A pizzatésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, és kb. 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és sodrófával kb. 13 cm-es tallérokra nyújtjuk. A tallérokat a tepsibe helyezzük.
A tallérokat paradicsomszósszal megkenjük, a szélét szabadon hagyjuk. A vegán pizzát ízlés szerint az előkészített hozzávalókkal megrakjuk, végül megszórjuk a vegán sajttal, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: 12 - 14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A bazsalikomleveleket sütés után elosztjuk a pizzán, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

Ha csak egy tepsink van, a tallérokat egy ív sütőpapíron készítjük elő. Sütés előtt a papírt a pizzákkal együtt húzzuk a tepsibe.
6 kis pizza helyett készíthetünk egy nagy pizzát (kb. 28 x 35 cm) is.
A Vegán pizza receptje 6 darab pizzára elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!