
Vegán wrap avokádós mentakrémmel



Hozzávalók
Avokádós-mentakrémhez:
Wraphoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és finomra aprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját finom csíkokra vágjuk, majd a zöldcitrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst a héjából kikanalazzuk, és a zöldcitromlével, a zöldcitrommal és a Creme VEGA-val keverőpohárban pürésítjük. Hozzáadjuk a mentát és az avokádókrémet, végül sóval és borssal ízesítjük.
Zöldségek:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és egy kicsit kisebbre vágjuk. Eltávolítjuk a paprika magházát, megmossuk és szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük. A tortillát a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük.
Wrap megtöltése és feltekerése:
A tortillát az avokádós mentakrém kb. felével megkenjük, közben a felső szélét szabadon hagyjuk. Elosztjuk rajta a salátaleveleket, majd rátesszük a paprikát és cukkinit. A maradék krémet, a paradicsomot, a gombát és a kukoricát is elosztjuk rajta. A tortillát szorosan feltekerjük, és tetszés szerint egy darab pergamenpapírba csavarjuk. A vegán wrapot azonnal,vagy jól lehűtve tálaljuk, ehhez a wrapokat átlósan elfelezzük.
Tippek:
A wrapokat jól kiegészíthetjük sajttal.
A vegán wrapot tálalhatjuk pohárban, papírszalvétával is.


Vegán wrap avokádós mentakrémmel
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Avokádós-mentakrémhez:
Wraphoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és finomra aprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját finom csíkokra vágjuk, majd a zöldcitrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst a héjából kikanalazzuk, és a zöldcitromlével, a zöldcitrommal és a Creme VEGA-val keverőpohárban pürésítjük. Hozzáadjuk a mentát és az avokádókrémet, végül sóval és borssal ízesítjük.
Zöldségek:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és egy kicsit kisebbre vágjuk. Eltávolítjuk a paprika magházát, megmossuk és szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük. A tortillát a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük.
Wrap megtöltése és feltekerése:
A tortillát az avokádós mentakrém kb. felével megkenjük, közben a felső szélét szabadon hagyjuk. Elosztjuk rajta a salátaleveleket, majd rátesszük a paprikát és cukkinit. A maradék krémet, a paradicsomot, a gombát és a kukoricát is elosztjuk rajta. A tortillát szorosan feltekerjük, és tetszés szerint egy darab pergamenpapírba csavarjuk. A vegán wrapot azonnal,vagy jól lehűtve tálaljuk, ehhez a wrapokat átlósan elfelezzük.
Tippek:
A wrapokat jól kiegészíthetjük sajttal.
A vegán wrapot tálalhatjuk pohárban, papírszalvétával is.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?