Vegán wrap avokádós mentakrémmel
Hozzávalók
Avokádós-mentakrémhez:
Wraphoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és finomra aprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját finom csíkokra vágjuk, majd a zöldcitrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst a héjából kikanalazzuk, és a zöldcitromlével, a zöldcitrommal és a Creme VEGA-val keverőpohárban pürésítjük. Hozzáadjuk a mentát és az avokádókrémet, végül sóval és borssal ízesítjük.
Zöldségek:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és egy kicsit kisebbre vágjuk. Eltávolítjuk a paprika magházát, megmossuk és szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük. A tortillát a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük.
Wrap megtöltése és feltekerése:
A tortillát az avokádós mentakrém kb. felével megkenjük, közben a felső szélét szabadon hagyjuk. Elosztjuk rajta a salátaleveleket, majd rátesszük a paprikát és cukkinit. A maradék krémet, a paradicsomot, a gombát és a kukoricát is elosztjuk rajta. A tortillát szorosan feltekerjük, és tetszés szerint egy darab pergamenpapírba csavarjuk. A vegán wrapot azonnal,vagy jól lehűtve tálaljuk, ehhez a wrapokat átlósan elfelezzük.
Tippek:
A wrapokat jól kiegészíthetjük sajttal.
A vegán wrapot tálalhatjuk pohárban, papírszalvétával is.
Vegán wrap avokádós mentakrémmel
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Avokádós-mentakrémhez:
Wraphoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és finomra aprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját finom csíkokra vágjuk, majd a zöldcitrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst a héjából kikanalazzuk, és a zöldcitromlével, a zöldcitrommal és a Creme VEGA-val keverőpohárban pürésítjük. Hozzáadjuk a mentát és az avokádókrémet, végül sóval és borssal ízesítjük.
Zöldségek:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és egy kicsit kisebbre vágjuk. Eltávolítjuk a paprika magházát, megmossuk és szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük. A tortillát a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük.
Wrap megtöltése és feltekerése:
A tortillát az avokádós mentakrém kb. felével megkenjük, közben a felső szélét szabadon hagyjuk. Elosztjuk rajta a salátaleveleket, majd rátesszük a paprikát és cukkinit. A maradék krémet, a paradicsomot, a gombát és a kukoricát is elosztjuk rajta. A tortillát szorosan feltekerjük, és tetszés szerint egy darab pergamenpapírba csavarjuk. A vegán wrapot azonnal,vagy jól lehűtve tálaljuk, ehhez a wrapokat átlósan elfelezzük.
Tippek:
A wrapokat jól kiegészíthetjük sajttal.
A vegán wrapot tálalhatjuk pohárban, papírszalvétával is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?