Vegán wrap avokádós mentakrémmel
Hozzávalók
Avokádós-mentakrémhez:
Wraphoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és finomra aprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját finom csíkokra vágjuk, majd a zöldcitrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst a héjából kikanalazzuk, és a zöldcitromlével, a zöldcitrommal és a Creme VEGA-val keverőpohárban pürésítjük. Hozzáadjuk a mentát és az avokádókrémet, végül sóval és borssal ízesítjük.
Zöldségek:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és egy kicsit kisebbre vágjuk. Eltávolítjuk a paprika magházát, megmossuk és szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük. A tortillát a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük.
Wrap megtöltése és feltekerése:
A tortillát az avokádós mentakrém kb. felével megkenjük, közben a felső szélét szabadon hagyjuk. Elosztjuk rajta a salátaleveleket, majd rátesszük a paprikát és cukkinit. A maradék krémet, a paradicsomot, a gombát és a kukoricát is elosztjuk rajta. A tortillát szorosan feltekerjük, és tetszés szerint egy darab pergamenpapírba csavarjuk. A vegán wrapot azonnal,vagy jól lehűtve tálaljuk, ehhez a wrapokat átlósan elfelezzük.
Tippek:
A wrapokat jól kiegészíthetjük sajttal.
A vegán wrapot tálalhatjuk pohárban, papírszalvétával is.
Vegán wrap avokádós mentakrémmel
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Avokádós-mentakrémhez:
Wraphoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és finomra aprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra dörzsöljük, vékonyan meghámozzuk, és a héját finom csíkokra vágjuk, majd a zöldcitrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst a héjából kikanalazzuk, és a zöldcitromlével, a zöldcitrommal és a Creme VEGA-val keverőpohárban pürésítjük. Hozzáadjuk a mentát és az avokádókrémet, végül sóval és borssal ízesítjük.
Zöldségek:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és egy kicsit kisebbre vágjuk. Eltávolítjuk a paprika magházát, megmossuk és szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kukoricát szűrőn lecsöpögtetjük. A tortillát a csomagoláson található leírás alapján felmelegítjük.
Wrap megtöltése és feltekerése:
A tortillát az avokádós mentakrém kb. felével megkenjük, közben a felső szélét szabadon hagyjuk. Elosztjuk rajta a salátaleveleket, majd rátesszük a paprikát és cukkinit. A maradék krémet, a paradicsomot, a gombát és a kukoricát is elosztjuk rajta. A tortillát szorosan feltekerjük, és tetszés szerint egy darab pergamenpapírba csavarjuk. A vegán wrapot azonnal,vagy jól lehűtve tálaljuk, ehhez a wrapokat átlósan elfelezzük.
Tippek:
A wrapokat jól kiegészíthetjük sajttal.
A vegán wrapot tálalhatjuk pohárban, papírszalvétával is.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?