Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbecue-szósz

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

150 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab chilipaprika
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál füstölt pirospaprika
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűbors
100 g melasz vagy barnacukor
2 evőkanál paradicsompüré
100 ml almaecet
150 g ketchup
100 ml Worcester szósz
4 evőkanál szójaszósz
200 ml feketeribizli nektár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát, a fokhagymát és a chilipaprikát megtisztítjuk, és finomra kockázzuk. Figyelmeztetés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, legjobb, ha munka közben gumikesztyűt viselünk.

Elkészítés:

Az olajat edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagyma- és fokhagymakockákat, és üvegesre pároljuk. A pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűborsot röviden megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd olvadás után a paradicsompürét és a chilipaprika kockákat. Ráöntjük az ecetet, és röviden beforraljuk. Felöntjük a többi hozzávalóval, és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, hogy krémes szószt kapjunk. Belekeverjük a tartósítószert. A szószt forrón az előkészített üvegekbe töltjük, csavaros tetővel (Twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, a tetejére fordítjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A szószt használhatjuk grillezett húsok mellé vagy pácként oldalashoz.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
Barbecue-szósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!