Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbecue-szósz

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

150 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab chilipaprika
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál füstölt pirospaprika
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűbors
100 g melasz vagy barnacukor
2 evőkanál paradicsompüré
100 ml almaecet
150 g ketchup
100 ml Worcester szósz
4 evőkanál szójaszósz
200 ml feketeribizli nektár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát, a fokhagymát és a chilipaprikát megtisztítjuk, és finomra kockázzuk. Figyelmeztetés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, legjobb, ha munka közben gumikesztyűt viselünk.

Elkészítés:

Az olajat edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagyma- és fokhagymakockákat, és üvegesre pároljuk. A pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűborsot röviden megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd olvadás után a paradicsompürét és a chilipaprika kockákat. Ráöntjük az ecetet, és röviden beforraljuk. Felöntjük a többi hozzávalóval, és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, hogy krémes szószt kapjunk. Belekeverjük a tartósítószert. A szószt forrón az előkészített üvegekbe töltjük, csavaros tetővel (Twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, a tetejére fordítjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A szószt használhatjuk grillezett húsok mellé vagy pácként oldalashoz.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
A Barbecue-szósz hat hónapig tárolható el hűtőszekrényben.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!