Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barbecue-szósz

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 300 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 2 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

150 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab chilipaprika
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál füstölt pirospaprika
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűbors
100 g melasz vagy barnacukor
2 evőkanál paradicsompüré
100 ml almaecet
150 g ketchup
100 ml Worcester szósz
4 evőkanál szójaszósz
200 ml feketeribizli nektár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát, a fokhagymát és a chilipaprikát megtisztítjuk, és finomra kockázzuk. Figyelmeztetés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, legjobb, ha munka közben gumikesztyűt viselünk.

Elkészítés:

Az olajat edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagyma- és fokhagymakockákat, és üvegesre pároljuk. A pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűborsot röviden megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd olvadás után a paradicsompürét és a chilipaprika kockákat. Ráöntjük az ecetet, és röviden beforraljuk. Felöntjük a többi hozzávalóval, és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, hogy krémes szószt kapjunk. Belekeverjük a tartósítószert. A szószt forrón az előkészített üvegekbe töltjük, csavaros tetővel (Twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, a tetejére fordítjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

A szószt használhatjuk grillezett húsok mellé vagy pácként oldalashoz.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
A Barbecue-szósz hat hónapig tárolható el hűtőszekrényben.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!