
Barbecue-szósz



Hozzávalók
150 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab chilipaprika
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál füstölt pirospaprika
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűbors
100 g melasz vagy barnacukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 evőkanál paradicsompüré
100 ml almaecet
150 g ketchup
100 ml Worcester szósz
4 evőkanál szójaszósz
200 ml feketeribizli nektár
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a chilipaprikát megtisztítjuk, és finomra kockázzuk. Figyelmeztetés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, legjobb, ha munka közben gumikesztyűt viselünk.
Elkészítés:
Az olajat edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagyma- és fokhagymakockákat, és üvegesre pároljuk. A pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűborsot röviden megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd olvadás után a paradicsompürét és a chilipaprika kockákat. Ráöntjük az ecetet, és röviden beforraljuk. Felöntjük a többi hozzávalóval, és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, hogy krémes szószt kapjunk. Belekeverjük a tartósítószert. A szószt forrón az előkészített üvegekbe töltjük, csavaros tetővel (Twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, a tetejére fordítjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A szószt használhatjuk grillezett húsok mellé vagy pácként oldalashoz.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Barbecue-szósz
Hozzávalók
kb. 2 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
150 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab chilipaprika
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál füstölt pirospaprika
½ teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűbors
100 g melasz vagy barnacukor
2 evőkanál paradicsompüré
100 ml almaecet
150 g ketchup
100 ml Worcester szósz
4 evőkanál szójaszósz
200 ml feketeribizli nektár
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a chilipaprikát megtisztítjuk, és finomra kockázzuk. Figyelmeztetés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, legjobb, ha munka közben gumikesztyűt viselünk.
Elkészítés:
Az olajat edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagyma- és fokhagymakockákat, és üvegesre pároljuk. A pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűborsot röviden megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd olvadás után a paradicsompürét és a chilipaprika kockákat. Ráöntjük az ecetet, és röviden beforraljuk. Felöntjük a többi hozzávalóval, és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük, hogy krémes szószt kapjunk. Belekeverjük a tartósítószert. A szószt forrón az előkészített üvegekbe töltjük, csavaros tetővel (Twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, a tetejére fordítjuk, és kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
A szószt használhatjuk grillezett húsok mellé vagy pácként oldalashoz.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.
Hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolhatjuk.
Díszített üvegbe rakva, akár ajándékba is adhatjuk.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?