Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vendégváró kefíres kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

70 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
2 db tojás
150- 180 gr kefir
1 dl olaj

Töltelék:

100 gr margarin
1 ek. só
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, a lisztet kimérem. A liszthez adom a kefirt, a tojásokat, az olajat, majd az élesztőt, s jól kidolgozzuk a tésztát.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Anyukám egy régi receptkönyvében leltem fel a receptet, de az interneten is megtalálható ez a verzió
Vendégváró kefíres kiflik Vendégváró kefíres kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!