
Vendégváró kefíres kiflik


Hozzávalók
Tészta:
70 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
2 db tojás
150- 180 gr kefir
1 dl olaj
Töltelék:
100 gr margarin
1 ek. só
sajt
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, a lisztet kimérem. A liszthez adom a kefirt, a tojásokat, az olajat, majd az élesztőt, s jól kidolgozzuk a tésztát.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Anyukám egy régi receptkönyvében leltem fel a receptet, de az interneten is megtalálható ez a verzió


Kedvencnek jelölöm

Vendégváró kefíres kiflik
Hozzávalók
Tészta:
70 dkg finomliszt
5 dkg friss élesztő
2 dl tej
1 ek. cukor
2 db tojás
150- 180 gr kefir
1 dl olaj
Töltelék:
100 gr margarin
1 ek. só
sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, a lisztet kimérem. A liszthez adom a kefirt, a tojásokat, az olajat, majd az élesztőt, s jól kidolgozzuk a tésztát.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
A margarint a sóval kikeverem.
A tésztát 8 egyforma részre ( gombócra) vágom. A kis gombócokat kinyújtom. Egy körlapot megkenek margarinnal ( 1/4 részével), megszórom reszelt sajttal, s egy másik kinyújtott körlapot ráteszek. 12 cikkre vágjuk, s feltekerjük. Tetejüket megkenem tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis kifliket, majd 1 órát kelesztjük. Hideg 160-180 fokos sütőbe tesszük ( én légkeverésen sütöttem) és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Anyukám egy régi receptkönyvében leltem fel a receptet, de az interneten is megtalálható ez a verzió


Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?