Vicces citromos túrókrém torta
Hozzávalók
Krém:
Tortalap:
Torta bevonásához:
Elkészítés
Krém elkészítése:
A 2 dkg cukrot és 20 dkg vajas Rámát fehéredésig keverjük.
Mikor kihűlt a főzött krém, hozzákeverjük az alaposan a felvert rámát és hozzákeverjük az áttört túrót.
Tortalap elkészítése:
Ezután hozzáadjuk a 2 cs. Dr. Oetker Sütőport majd kanállal adagolva a 11ek. finomlisztet.
Mikor simára kevertük hozzáadjuk a 11 db tojássárgát, hólyagosodásig keverjük.
Ha kész ízlés szerint mehet a piros ételszínezék attól függően mennyire sötét tésztát szeretnénk kapni. Viszont vigyázni kell, mert a túl sok színezék visszahúzhatja a tésztánkat!
Ha nagyon piros tésztát szeretnénk kapni akkor érdemes fél csomag sütőporral többet keverni.
A tortaformát kivajazzuk és beleöntjük a piskótatésztánkat.
180fokon alul-felül módozaton kb 1órát sütjük.
Míg sül a tortalap a krémet hűtőbe tesszük.
Torta összeállítása:
Díszítés:
A másik felét tetszés szerit szinezzük attól függően milyen díszítést szeretnénk a tortára.
Alternatív elkészítés
Vicces citromos túrókrém torta
Hozzávalók
Krém:
Tortalap:
Elkészítés lépésről lépésre
Krém elkészítése:
A 2 dkg cukrot és 20 dkg vajas Rámát fehéredésig keverjük.
Mikor kihűlt a főzött krém, hozzákeverjük az alaposan a felvert rámát és hozzákeverjük az áttört túrót.
Tortalap elkészítése:
Ezután hozzáadjuk a 2 cs. Dr. Oetker Sütőport majd kanállal adagolva a 11ek. finomlisztet.
Mikor simára kevertük hozzáadjuk a 11 db tojássárgát, hólyagosodásig keverjük.
Ha kész ízlés szerint mehet a piros ételszínezék attól függően mennyire sötét tésztát szeretnénk kapni. Viszont vigyázni kell, mert a túl sok színezék visszahúzhatja a tésztánkat!
Ha nagyon piros tésztát szeretnénk kapni akkor érdemes fél csomag sütőporral többet keverni.
A tortaformát kivajazzuk és beleöntjük a piskótatésztánkat.
180fokon alul-felül módozaton kb 1órát sütjük.
Míg sül a tortalap a krémet hűtőbe tesszük.
Torta összeállítása:
Díszítés:
A másik felét tetszés szerit szinezzük attól függően milyen díszítést szeretnénk a tortára.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?