Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vidám arcú amerikáner

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 csipet só
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
kb. 3 evőkanál víz
ételszínezékek
tetszés szerint dekortermékek (szemek, orrok, stb.)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vidám arcú amerikáner sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.

Tipp:

A Vidám arcú amerikáner sütemény tésztáját habzsák (díszítőcső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (akkor az egyik csücskét levágjuk) segítségével kis halmokban (4 cm Ø) is belenyomhatjuk az előkészített tepsibe, a halmok között kis távolságokat tartva.
A Vidám arcú amerikáner gyereknapra, születésnapra készíthető kreatívan dekorálható édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!