
Vidám arcú amerikáner



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.
Tipp:


Vidám arcú amerikáner
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?