
Vidám arcú amerikáner



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej
Díszítéshez:
150 g porcukor
kb. 3 evőkanál víz
ételszínezékek
Dr. Oetker Dekor Toll Csokoládé- és karamellízű
tetszés szerint dekortermékek (szemek, orrok, stb.)
Elkészítés
Előkészítés:
A Vidám arcú amerikáner sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.
Tipp:
A Vidám arcú amerikáner sütemény tésztáját habzsák (díszítőcső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (akkor az egyik csücskét levágjuk) segítségével kis halmokban (4 cm Ø) is belenyomhatjuk az előkészített tepsibe, a halmok között kis távolságokat tartva.

Kedvencnek jelölöm

Vidám arcú amerikáner
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej
Díszítéshez:
150 g porcukor
kb. 3 evőkanál víz
ételszínezékek
tetszés szerint dekortermékek (szemek, orrok, stb.)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Vidám arcú amerikáner sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.
Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.
Tipp:
A Vidám arcú amerikáner sütemény tésztáját habzsák (díszítőcső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (akkor az egyik csücskét levágjuk) segítségével kis halmokban (4 cm Ø) is belenyomhatjuk az előkészített tepsibe, a halmok között kis távolságokat tartva.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?