Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vidám arcú amerikáner

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 csipet só
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 ml tej

Díszítéshez:

150 g porcukor
kb. 3 evőkanál víz
ételszínezékek
tetszés szerint dekortermékek (szemek, orrok, stb.)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vidám arcú amerikáner sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk.
A tésztából 2 evőkanál segítségével 12 halmot, egymáshoz nem túl közel a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A megsütött amerikáner süteményt egyszerre, a sütőpapírral együtt sütőrácsra kell húzni, és hagyni kihűlni.

Díszítés:
A porcukrot vízzel sűrű mázzá keverjük, és ételszínezékekkel színezzük. Az amerikáner sütemények sima oldalára középre egy-egy adag cukormázat teszünk, majd kenőkéssel elsimítjuk. Dekor tollal és dekortermékek segítségével vidám arcokat díszítjük.
A cukormázat az arcoknak tetszés szerint ételszínezékkel beszínezzük.

Tipp:

A Vidám arcú amerikáner sütemény tésztáját habzsák (díszítőcső nélkül) vagy mélyhűtő tasak (akkor az egyik csücskét levágjuk) segítségével kis halmokban (4 cm Ø) is belenyomhatjuk az előkészített tepsibe, a halmok között kis távolságokat tartva.
A Vidám arcú amerikáner gyereknapra, születésnapra készíthető kreatívan dekorálható édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!