
Virágos,pillangós szivárvány torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ezt a műveletet elvégzem még 5 x, csak mindig más-más színű ételfestékkel. A kész piskóta lapokat, porcukros deszkára teszem, mert a festék miatt kicsit ragadós. Nem kell megijedni, hogy milyen laposak a piskóták, amikor megkenjük őket szép magas tortánk lesz.
Elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejes pépet, simára keverjük, utána az olvasztott, de már nem forró csokoládét is belecsurgatjuk, és habosra keverjük.
A lapokat a szivárvány színei szerint alulról-felfelé megkenve összeállítjuk, és a tortát kívülről is megkenjük. Én bevontam fondannal és virágokkal díszítettem, de aki nem akarja, vagy nem tudja, vagy nem szereti annak elég, ha kívülről megkeni krémmel és díszíti, csokiforgáccsal, krémes pamacsokkal. A meglepetés belül van!



Virágos,pillangós szivárvány torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ezt a műveletet elvégzem még 5 x, csak mindig más-más színű ételfestékkel. A kész piskóta lapokat, porcukros deszkára teszem, mert a festék miatt kicsit ragadós. Nem kell megijedni, hogy milyen laposak a piskóták, amikor megkenjük őket szép magas tortánk lesz.
Elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejes pépet, simára keverjük, utána az olvasztott, de már nem forró csokoládét is belecsurgatjuk, és habosra keverjük.
A lapokat a szivárvány színei szerint alulról-felfelé megkenve összeállítjuk, és a tortát kívülről is megkenjük. Én bevontam fondannal és virágokkal díszítettem, de aki nem akarja, vagy nem tudja, vagy nem szereti annak elég, ha kívülről megkeni krémmel és díszíti, csokiforgáccsal, krémes pamacsokkal. A meglepetés belül van!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?