Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virágos,pillangós szivárvány torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6x1 db tojás
6x1 ek cukor
6x1 ek liszt
6x1 ek víz
6x2 kk ételszínezék (bíbor vörös, málna piros, sárga, narancs, zöld, kék,)

Krém:

0,5 liter tej
5 ek liszt
50 dkg margarin
cukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fél liter tejből és az 5 ek. lisztből sűrű pépet főzök.

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verem. Az 1 tojássárgáját, az 1 ek. cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az egy ek. lisztet, és 1 evőkanál vizet, ill. késhegynyi sütőport. Simára keverem, beleteszem a 2 kk. ételfestéket, ezzel is simára keverem. (ha nem találod erőteljesnek a színeket még egy kk-lal tehetsz hozzá) majd óvatosan belekeverem a felvert habot. Sütőpapíros formába simítom és tűpróbáig sütöm.
Ezt a műveletet elvégzem még 5 x, csak mindig más-más színű ételfestékkel. A kész piskóta lapokat, porcukros deszkára teszem, mert a festék miatt kicsit ragadós. Nem kell megijedni, hogy milyen laposak a piskóták, amikor megkenjük őket szép magas tortánk lesz.
Elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejes pépet, simára keverjük, utána az olvasztott, de már nem forró csokoládét is belecsurgatjuk, és habosra keverjük.
A lapokat a szivárvány színei szerint alulról-felfelé megkenve összeállítjuk, és a tortát kívülről is megkenjük. Én bevontam fondannal és virágokkal díszítettem, de aki nem akarja, vagy nem tudja, vagy nem szereti annak elég, ha kívülről megkeni krémmel és díszíti, csokiforgáccsal, krémes pamacsokkal. A meglepetés belül van!
Virágos,pillangós szivárvány torta Virágos,pillangós szivárvány torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!