Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörös, bársony muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 db-os):

muffin sütőpapír 12 db

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej (1,5 %-os)
piros ételszínezék
100 g málnadzsem

Krémhez:

80 g porcukor
200 ml habtejszín
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (60 %-os zsírtartalmú)

Díszítéshez:

12 szem málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin papírokat behelyezzük a forma mélyedéseibe. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint, a cukrot, a vanillincukrot és a tojásokat tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, majd óvatosan belekeverjük a tojáskrémbe. A piros ételszínezéket tejben feloldjuk, és belekeverjük a tésztába.
A forma mélyedéseibe beletöltjük a tésztát. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Krém:
Időközben a vaníliapasztát, a porcukrot és a krémsajtot tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Közben ne keverjük túl erősen, mert különben túl folyóssá válhat. A habtejszínt a habfixálóval konyhai robotgéppel(habverő) kemény habbá verjük, majd kis idő alatt belekeverjük a krémsajtos masszát. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és arra az időre, amíg nem dolgozunk vele tovább, hideg helyre tesszük.

Díszítés:
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, majd teáskanállal mindegyik muffinba kis mélyedéseket vájunk, és dzsemmel megtöltjük. A málnát megmossuk, szemezzük és szárazra töröljük. A krémmel a muffinok tetején rozettákat formázunk, kevés bourbon vaníliás cukorral megszórjuk, és egy-egy málnával díszítve tálaljuk.

Tipp:

Tetszés szerint, az elkészített muffin tésztába néhány szem málnát is keverhetünk, s azzal együtt sütjük meg a süteményt.
A Vörös, bársony muffin receptje 12 darab kosárka elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!