Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörös, bársony muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 db-os):

muffin sütőpapír 12 db

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
100 ml tej (1,5 %-os)
piros ételszínezék
100 g málnadzsem

Krémhez:

80 g porcukor
200 ml habtejszín
250 g szobahőmérsékletű krémsajt (60 %-os zsírtartalmú)

Díszítéshez:

12 szem málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin papírokat behelyezzük a forma mélyedéseibe. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint, a cukrot, a vanillincukrot és a tojásokat tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, majd óvatosan belekeverjük a tojáskrémbe. A piros ételszínezéket tejben feloldjuk, és belekeverjük a tésztába.
A forma mélyedéseibe beletöltjük a tésztát. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Krém:
Időközben a Bourbon vaníliás cukrot, a porcukrot és a krémsajtot tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Közben ne keverjük túl erősen, mert különben túl folyóssá válhat. A habtejszínt a habfixálóval konyhai robotgéppel(habverő) kemény habbá verjük, majd kis idő alatt belekeverjük a krémsajtos masszát. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és arra az időre, amíg nem dolgozunk vele tovább, hideg helyre tesszük.

Díszítés:
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, majd teáskanállal mindegyik muffinba kis mélyedéseket vájunk, és dzsemmel megtöltjük. A málnát megmossuk, szemezzük és szárazra töröljük. A krémmel a muffinok tetején rozettákat formázunk, kevés bourbon vaníliás cukorral megszórjuk, és egy-egy málnával díszítve tálaljuk.

Tipp:

Tetszés szerint, az elkészített muffin tésztába néhány szem málnát is keverhetünk, s azzal együtt sütjük meg a süteményt.
A Vörös, bársony muffin receptje 12 darab kosárka elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!