Zabkása
Hozzávalók
kb. 1 evőkanál szeletelt mandula
100-150 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcsök, alma, banán)
200 ml víz vagy növényi tejhelyettesítő vagy tej
50 g vékony zabpehely
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Elkészítés
Előkészítés:
A mandulát tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a gyümölcsöket (tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk fel, ha szükséges).
Elkészítés:
Tegyük a zabpelyhet, a választott folyadékot, a vanillincukrot és a sót egy kis lábasba. Forraljuk fel az egészet, és közepes lángon, kevergetve főzzük 1 percig, amíg a zabpehely felszívja a folyadékot.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.
Tippek:
Adjunk hozzá magokat (pl. len, chia, szezám) vagy aprított diót, mogyorót vagy akár kesudiót.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Kedvencnek jelölöm
Zabkása
Hozzávalók
1 adag elkészítéséhez
kb. 1 evőkanál szeletelt mandula
100-150 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcsök, alma, banán)
200 ml víz vagy növényi tejhelyettesítő vagy tej
50 g vékony zabpehely
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandulát tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a gyümölcsöket (tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk fel, ha szükséges).
Elkészítés:
Tegyük a zabpelyhet, a választott folyadékot, a vanillincukrot és a sót egy kis lábasba. Forraljuk fel az egészet, és közepes lángon, kevergetve főzzük 1 percig, amíg a zabpehely felszívja a folyadékot.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.
Tippek:
Adjunk hozzá magokat (pl. len, chia, szezám) vagy aprított diót, mogyorót vagy akár kesudiót.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?