Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

kb. 1 evőkanál szeletelt mandula
100-150 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcsök, alma, banán)
200 ml víz vagy növényi tejhelyettesítő vagy tej
50 g vékony zabpehely
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a gyümölcsöket (tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk fel, ha szükséges).

Elkészítés:

Tegyük a zabpelyhet, a választott folyadékot, a vanillincukrot és a sót egy kis lábasba. Forraljuk fel az egészet, és közepes lángon, kevergetve főzzük 1 percig, amíg a zabpehely felszívja a folyadékot.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.

Tippek:

Adjunk hozzá magokat (pl. len, chia, szezám) vagy aprított diót, mogyorót vagy akár kesudiót.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!