Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

kb. 1 evőkanál szeletelt mandula
100-150 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcsök, alma, banán)
200 ml víz vagy növényi tejhelyettesítő vagy tej
50 g vékony zabpehely
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a gyümölcsöket (tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk fel, ha szükséges).

Elkészítés:

Tegyük a zabpelyhet, a választott folyadékot, a vanillincukrot és a sót egy kis lábasba. Forraljuk fel az egészet, és közepes lángon, kevergetve főzzük 1 percig, amíg a zabpehely felszívja a folyadékot.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.

Tippek:

Adjunk hozzá magokat (pl. len, chia, szezám) vagy aprított diót, mogyorót vagy akár kesudiót.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!