Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpehelykeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45-50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45-50 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g nagy szemű zabpehely
75 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g mazsola

Díszítéshez:

50 g tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mazsola kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a mazsolát is. A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmocskákat helyezünk a sütőpapírra és kissé ellapítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és az olvasztott csokoládét a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.

Tipp:

Mazsola helyett aszalt áfonyát, kandírozott gyömbért vagy durvára vágott diót is használhatunk.
Zabpehelykeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!