Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpehelykeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45-50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45-50 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g nagy szemű zabpehely
75 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g mazsola

Díszítéshez:

50 g tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mazsola kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a mazsolát is. A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmocskákat helyezünk a sütőpapírra és kissé ellapítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és az olvasztott csokoládét a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.

Tipp:

Mazsola helyett aszalt áfonyát, kandírozott gyömbért vagy durvára vágott diót is használhatunk.
Zabpehelykeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!