
Zabpehelykeksz



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g nagy szemű zabpehely
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g mazsola
Díszítéshez:
50 g tejcsokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mazsola kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a mazsolát is. A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmocskákat helyezünk a sütőpapírra és kissé ellapítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és az olvasztott csokoládét a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mazsola kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a mazsolát is. A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmocskákat helyezünk a sütőpapírra és kissé ellapítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és az olvasztott csokoládét a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Mazsola helyett aszalt áfonyát, kandírozott gyömbért vagy durvára vágott diót is használhatunk.

Kedvencnek jelölöm

Zabpehelykeksz
Hozzávalók
kb. 45-50 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
50 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g nagy szemű zabpehely
75 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g mazsola
Díszítéshez:
50 g tejcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mazsola kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a mazsolát is. A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmocskákat helyezünk a sütőpapírra és kissé ellapítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és az olvasztott csokoládét a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a mazsola kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a mazsolát is. A tésztából két teáskanál segítségével diónyi halmocskákat helyezünk a sütőpapírra és kissé ellapítjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, és az olvasztott csokoládét a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.
Tipp:
Mazsola helyett aszalt áfonyát, kandírozott gyömbért vagy durvára vágott diót is használhatunk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?