Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpehelykenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (kb. 30 x 11 cm):

zsiradék
kb. 3 evőkanál nagyszemű zabpehely

Tésztához:

75 g nagyszemű zabpehely
150 ml forró víz
275 g búzaliszt
125 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 ½ teáskanál só
25 g magkeverék
1 evőkanál folyékony méz
2 evőkanál olívaolaj
250 ml langyos víz

Szóráshoz:

kb. 2 evőkanál nagyszemű zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a zabpelyhet forró vízzel összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és zabpehellyel megszórjuk.

Elkészítés:

Mindkét lisztfajtát alaposan összekeverjük a kovásszal és az élesztővel. Amikor a zabpelyhes massza már langyos, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és a többi hozzávalóval keverőkanállal összedolgozzuk. A tésztát az előkészített formába töltjük. Egy kanalat vízbe mártunk, és a kanál hátával a tésztát egyenletesen elkenjük, majd rászórjuk a zabpelyhet, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kenyeret 15 percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kenyér fagyasztható.
A Zabpehelykenyér a diabetikus étrend követői számára nyújt kenyér-alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!