Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes almás sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabpelyhes almás sütemény

2,5 dl 0,1% zsírtartalmú joghurt
4 egész tojás
10 dkg olvasztott alacsony zsírtartalmú margarin
1 dl gyümölcscukor (vagy 2 dl édesítő por)
2 nagy reszelt alma
4 dl zabpehely
2 dl őrölt mandula (ha nincs a búzacsíra is jó, olyan mint a dió),
1-1 evőkanál szódabikarbóna és Dr. Oetker Sütőpor
kevés őrölt fahéj
vanília
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálban összekeverem a joghurtot, az egész tojásokkal, az olvasztott margarinnal, a gyümölcscukorral (vagy az édesítő porral), a reszelt almával, a zabpehellyel, az őrölt mandulával (vagy búzacsírával), valamint 1-1 evőkanál szódabikarbónával és sütőporral. Fűszerezem kevés őrölt fahéjjal, vaníliával.
Kimargarinozott, zabpehellyel megszórt 24x24 cm tepsiben, 200 fokon 40-45 percig sütöm. Az almától kicsit szaftos marad, de az így jó!
Ezt az édességet a férjemmel beszélgetés közben, egy tányérból szoktuk eszegetni, közben fahéjas édesített tejföllel locsolgatjuk.

Alternatív elkészítés

Frissen melegen, de másnap hidegen, a reggeli kávé mellé is kitűnő.
Zabpelyhes almás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!