Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zabpelyhes keksz

75 g zabpehely
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
30 g tönköly fehér liszt
0,5 kk. szódabikarbóna
csipet só
100 g vaj
1 ek. nádcukor
30 g méz
4 ek. tej
1,5 kk. fahéj
1 db narancs reszelt héja
kókuszreszelék
1 ek. karobpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

180°C-ra előmelegítjük a sütőt.

Elkészítés

A liszteket összekeverjük a zabpehellyel, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a cukorral, a sóval, és a kókuszreszelékkel. Egy lábosban takaréklángon folyósra olvasztjuk a vajat a mézzel, belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a karobport és a tejet. Ezt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és összekeverjük.
Diónyi gombóckákat gyúrunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, majd jól kilapítjuk, és mehet is 10-13 percre a sütőbe.
(Akkor jó, ha már szép barna, ekkor vegyük ki. Várjuk meg míg kihűl, csak ezután tegyük át a tányérra.)

Tálalás

2 tepsinyi lesz belőle
Zabpelyhes keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!