Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

1 l tej
1 csipet só
75 g cukor
10 g vaj vagy margarin
125 g búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a vajjal forraljuk fel egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát. Hagyjuk a búzadarát 10-15 percig fedő nélkül, alacsony lángon duzzadni, gyakran kevergetve.

Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.

Tipp:

Tálaljuk a grízkását szilvakompóttal vagy meggyszósszal.
Grízkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!