Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

1 l tej
1 csipet só
75 g cukor
10 g vaj vagy margarin
125 g búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a vajjal forraljuk fel egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát. Hagyjuk a búzadarát 10-15 percig fedő nélkül, alacsony lángon duzzadni, gyakran kevergetve.

Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.

Tipp:

Tálaljuk a grízkását szilvakompóttal vagy meggyszósszal.
Grízkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!