Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

1 l tej
1 csipet só
75 g cukor
10 g vaj vagy margarin
125 g búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tejet a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a vajjal forraljuk fel egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát. Hagyjuk a búzadarát 10-15 percig fedő nélkül, alacsony lángon duzzadni, gyakran kevergetve.

Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.

Tipp:

Tálaljuk a grízkását szilvakompóttal vagy meggyszósszal.
Grízkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!