Grízkása
Hozzávalók
1 l tej
1 csipet só
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
10 g vaj vagy margarin
125 g búzadara
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a vajjal forraljuk fel egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát. Hagyjuk a búzadarát 10-15 percig fedő nélkül, alacsony lángon duzzadni, gyakran kevergetve.
Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.
Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.
Tipp:
Tálaljuk a grízkását szilvakompóttal vagy meggyszósszal.
Kedvencnek jelölöm
Grízkása
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
1 l tej
1 csipet só
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
10 g vaj vagy margarin
125 g búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a vajjal forraljuk fel egy lábasban. Keverés közben szórjuk bele a búzadarát. Hagyjuk a búzadarát 10-15 percig fedő nélkül, alacsony lángon duzzadni, gyakran kevergetve.
Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.
Variáció vaníliarúddal:
A citromhéj és a vaníliás cukor helyett vágjunk fel 1 darab Dr. Oetker vaníliarudat, kaparjuk ki a magját, és a vaníliarudat a maggal együtt és 1 fahéjrudat adjunk a tejhez, főzzük a búzadarával együtt. Tálalás előtt távolítsuk el a vaníliarudat és a fahéjrudat.
Tipp:
Tálaljuk a grízkását szilvakompóttal vagy meggyszósszal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?